Temat: Awarie głowic i ich dziwne zachowania...
witam, mam pare takich problemow zwiazanych z glowicami, otoz w klubie posiadamy glowice dosc slabe jakosciowo zakupione jakis czas temu w firmie xxx a teraz mam takie kilka pytan...
1. co zrobic gdy zarowka w glowicy wlacza sie i wylacza ?? potrafi wlaczyc sie na 15 min i na tyle samo wylaczyc i tak przez cala noc
2. co zrobic jezeli gobo szwankuja ?? w 2 glowicach czasem gobo nie zmieniaja sie na takie jak powinny, albo ustawiaja sie pomiedzy 1 gobem a drugim przezco glowica daje niewiele swiatla.
3. czy spotkaliscie sie z oszustwami serwisantow i jak to moze wygladac w przypafdku glowic ?? na glowicach pracuje od niedawna, ale po wczesniejszym pobycie w serwisie z glowicami przyszly stare zarowki ktore rzekomo byly w nich uzywane, jedyne co mnie dziwi, to to ze kazda zarowka byla innej firmy bywaly tez rozne modele, na glowicach jest napisane ze powinny byc w nich zarowki cmd, naprawa oraz nowe zarowki nie sa tanie, dlatego wolal bym uniknac ew takich problemow. kolega z innego klubu ktory uzywa glowic z tej samer firmy ostatnio mowil mi ze jego glowy po powrocie z serwisu mialy w srodku folie aluminiowa poprzyklejana w roznych miejscach, nie wiem czy to prawda, ale dzieki temu glowica chyba szybciej powinna sie grzac ?? z gory dzieki za pomoc i jakies ewentualne rozwiazania, bo nie wiem za bardzo co mam zrobic...
Ostatnio edytowany przez czator (2007-09-18 19:30:18)