A jaki sens ostrości gobo w spotach jeśli jest o małej głebi?
Tyle co się znam to np. lepiej jak gobo jest ostre "głębiej" niż tylko w wybranym obszarze. To jest właśnie to co miałem do zarzucenia Viperowi na targach, ostrość o małej głębi, dyskusja trwa a ja nadal nie wiem czy to poprawiono czy nie?
Najważniejsze, że jest przepaść w stosunku do bardzo zasłużonego MAC700 Spot, w którym głębia ostrości była dość słabym punktem, ale to lampa z długim już stażem.
Ja nie twierdze, że Viper i MACIII (chyba ten produkt nie osiągnął na rynkach tego co się spodziewano) nie ma lepszej skuteczności niż VL3000. Tylko, że Viper został wykonany jakieś 10lat później niż VL3000 więc postęp technologiczny jest oczywisty.
Nigdy Kacper nie potrafisz napisać, że faktycznie może być coś w produktach oferowanych przez LTT nie tak.
Nie ma idealnych urządzeń, VL mają swoje wady, Martiny, ClayPaky etc..
Kacper, szanuje Twoją ogromną wiedzę teoretyczną, jednak dyskusję z Tobą zawsze pozostaną tylko dyskusjami o tym co jest na papierze, w dokumentach.
Co do wielkości soczewek to zawsze wolałem lampy z dużą soczewką, zawsze to ładniej wygląda.
Temat ostrości gobo w Viperze dla mnie zakończony, bardzo ładny gobos na pierwszym zdjęciu. Mam nadzieje zobaczyć urządzenie na scenie.