Temat: Scena + podesty
Koledzy przymierzam się do zakupu sceny 8x6 jaką możecie polecic? powiem szczerze, że zależy mi na możliwie niskiej cenie. scena z quadro podesty regulowane. zeby mogla trochę unieść
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Koledzy przymierzam się do zakupu sceny 8x6 jaką możecie polecic? powiem szczerze, że zależy mi na możliwie niskiej cenie. scena z quadro podesty regulowane. zeby mogla trochę unieść
Scena Eurotruss, podesty Nivtec, ale cenowo może nie być najniżej. Z tym, że to na pewno mogę polecić
generalnie lepiej omijać naszych lokalnych rzemieślników
Zalety Eurotruss:
-wytrzymała oraz sprawdzona konstrukcja
-zaawansowane rozwiązania montażu oraz transportu
-łączenie konstrukcji bardziej wytrzymałe, nie wymagają regeneracji po 3 latach eksploatacji
-dobry system zabezpieczenia konstrukcji przed warunkami atmosferycznymi
-atesty, stop aluminum oraz technika spawania konstrukcji jest nieosiągalna dla naszych majsterkowiczów
Zalety Nivtec
-mała waga
-wyskokość ok 10 cm, ułatwienie w transporcie
-błyskawiczny montaż
Polscy producenci tej jakości nie są wstanie zaoferować, radzę poczekać i dołożyć. Zaoszczędziś na transporcie, czas montażu o wiele szybszy no i męczenie się na magazynie z konserwacją itd, wsparcie techniczne też będzie lepsze
a skad ściągać takiego eutrotrussa?
Tuchler Polska - http://www.tuchler.pl/ bodajże.
Bo przy trochę większej ilości urządzeń zwyczajnie się ugina, nadaje się na wiejski festyn i wygląda jakby spawał to 'Mietek w garażu' ;-)
Kajetan trochę przesadza bo rodzimi producenci są coraz lepsi w podrabianiu markowych kratek ale tak jak pisze kolega DOMINIK jakość z zagranicy cały czas jest nie do osiągnięcia. Tylko zawsze pojawia się problem cenowy, bo nie oszukujmy się, ale zagraniczne kratki są 2-3 razy droższe.
Al spaw jeszcze ma dużo rzeczy do poprawienia, nie są to zbyt dobre konstrukcje, stop z którego wykonana jest konstrukcja jest kiepski, nie polecam ogólnie
a co z naszego rynku byłoby godne zobaczenia? AlSpaw niby dużo tego sprzedaje. Co powiecie o AluStage? scenach z Wamat-u
My właśnie kupujemy 30 podestów z alu stage - stosunek jakosci do ceny jest całkiem dobry.
Przez 4 lata mieliśmy scene z alu stage i nic się z nią nie stało ( nie miałą miliona patentów , ale jako scena dawała radę )
Cóż, ale w momencie kiedy porównasz montaż Nivteca do Alustage to zauważasz różnicę - szczególnie zaoszczędzonego czasu oraz wagi sprzętu
Cóż, ale w momencie kiedy porównasz montaż Nivteca do Alustage to zauważasz różnicę - szczególnie zaoszczędzonego czasu oraz wagi sprzętu
Montowałem Nivteca. Alustage instaluje się równie szybko ( oczywiście jak ma się założone te malutki bipki na którymś z boków). Jedynie może się zejść ze spięciem podestów. W alustage masz cukierki ( pancerny sposób ) a w Nivtecu ichniejszy sposób. Ale tutaj pojawia się problem. Niviteca zepniesz tylko 1 do 1, podesty nie mogą być względem siebie przesunięte. W alustage możesz sobie je ustawiać jak chcesz. Tak więc tam gdzie niektórzy widzą wadę ja widzę zaletę.
Co do wagi - stare podesty były w pytę ciężkie, nienawidziłem ich nosić. Teraz zrobili nowy podest SCA-03 który waży 29KG i ma nośność 500kg/m2
na serio zastanawialiśmy się nad Nivtec'iem ale odpadł właśnie przez sposób spinania podestów.
Ostatnio edytowany przez avekamil (2012-08-29 23:11:17)
Jeżeli Alustage jest teraz lżejszy to racja - duży plus, ale Nivtec dzięki temu sposobowi spinania podestów daje Ci możliwość spinania ich pod kątem, tym samym możesz budować rampy do ciężarówki/auta dostawczego, co w momencie, kiedy masz zlecenie na scenę + światło/dźwięk jest plusem, bo odchodzi noszenie casów itp.
Pytanie, jak cenowo wyglądają nowe podesty Alustage do starych? O wiele wzrosła?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.027 sekund, wykonano 10 zapytań ]