Temat: XEOS Pixelbar
Stałem się posiadaczem kilku tych urządzeń. Szukam manual-a do nich. Niestety Google potraktowały mnie odmownie :-(
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Stałem się posiadaczem kilku tych urządzeń. Szukam manual-a do nich. Niestety Google potraktowały mnie odmownie :-(
http://www.forum-oswietlenia.pl/viewtopic.php?id=1294
kilka wskazówek
zapukaj też do prolight po instrukcje
Czytałem to wszystko. Mnie potrzebna dokładna rozpiska kanałów; muszę to "wpisać" do sterownika (Martin XCITER). Jutro spróbuję uderzyć do Prolight-a.
Ostatnio edytowany przez mosquito13 (2012-08-20 20:13:28)
Bylo 1200 razy na forum.
1 dim i macro
2 r all
3 g all
4 b all
5 r zone 1
6 g zone 1
7 b zone 1
8 r zone 2
9 g zone 2
10 b zone 2
11 r zone 3
12 g zone 3
13 b zone 3
chyba moja cierpliwość zaczyna sie kończyć. Czy nie można nabić urządzenia ( którego się nie zna ) " po kanałach " i samemu zobaczyć co się dzieje na danym kanale??!!??!! trochę wysiłku, a nie wszystko podane na tacy!
Czy nie można nabić urządzenia ( którego się nie zna ) " po kanałach " i samemu zobaczyć co się dzieje na danym kanale??!!??!!
przy takim urządzeniu może się to udać, niemniej jak nie wiesz gdzie jest dimmer to czasami trudno dojść co i jak
Czytałem to wszystko. Mnie potrzebna dokładna rozpiska kanałów
Jak byś czytał to by się pytanie nie powtórzyło na forum
mosquito13 napisał/a:Czytałem to wszystko. Mnie potrzebna dokładna rozpiska kanałów
Jak byś czytał to by się pytanie nie powtórzyło na forum
Czytałem to wszystko.
cyt: ..."jakby co jest to panel ledowy , wpisac po prostu to nie ma problemu .panel ma 13 kanalow , 1 dimer i rozne chasy, 2 to red dla calej listwy , 3 do green dla calej listwy....."
Z tej informacji owszem mogę sprawdzać co jedną wartość "różne chasy", ale jeżeli można tego uniknąć aby nie było pomyłek to dlaczego nie.
Może lepiej było by stworzć jakąś bazę instrukcji (na wzór pomysłu z raiderami artystów) i sprawa z głowy. Każdy by to co miał to wrzucał i już.
Staram się rozumieć irytacje niektórych forumowiczów, ale mimo wszystko proponowałbym trochę wstrzemiężliwości w złośliwościach. To forum stało się chyba jedynym miejscem gdzie można zdobyć niektóre fachowe informacje, opinie porady, ... Przyznacie, że np. Elektroda zrobiło się śmietnikiem o wszystkim czyli o niczym. Niestety :-(
Ostatnio edytowany przez mosquito13 (2012-08-22 06:22:51)
zrób sobie z generic RGB i tyle a adresując pomiń 4 pierwsze kanały i tyle!
Niestety w moim sterowniku (Martin XCITER) nie można pomijać kanałów.
Ostatnio edytowany przez mosquito13 (2012-08-22 06:33:04)
można, w każdym ponieważ to Ty pomijasz kanały!!! Jeśli masz pixelbara zaadresowanego na 1, to w stole pierwszy segment generic rgb nabijasz na adresie 5
Jak nie możesz pomijać to zrób pierwsze urządzenie 1makro 2r 3g 4b, później 3 urz. RGB
O ile da sie zrobić takie urządzenie... to stary sterownik
ftp://ftp.martin.dk/Controller/Archive/Xciter/
Ostatnio edytowany przez vandj (2012-08-22 08:39:35)
Brawa dla Prolight. Jednego dnia prośba o instrukcję, następnego dnia mam ją już w swojej skrzynce. Jeszcze raz brawo. Oczywiście dzięki też wszystkim za uwagi i chęć pomocy.
Ostatnio edytowany przez mosquito13 (2012-08-23 05:50:58)
Jak cyfrowa to wrzuć do wątku dla następnych potrzebujących.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.026 sekund, wykonano 10 zapytań ]