Temat: Zadaszenie WAMAT ZE-1012Q

Kto ma, używa i może się podzielić wrażeniami? Czy są problemy z akcpetacją, nośność wystarczająca, bezproblemowość i jakość wykonania na dobrym poziomie?
Zadaszenie ma stać przez cały sezon w powiatowym miasteczku i pełnić rolę plenerówki.
Martwi mnie nośność określona na poziomie 1 tony. Próbuję sobie odpowiedzieć czy potrzebuję więcej wieszać, przeglądam raidery ale tak naprawdę nikt nie wie co będzie za dwa lata, a dachu nie kupuję na rok. Na moje potrzeby - 9 spotów + 10 washy ledowych + ewentualnie jakiś ekran i trochę  parów, ledów czy stripów jest ok. Zastanawiam się na ile ledowość i miniaturyzacja zdobędą rynek i wyprą ciężkie urządzenia.

2

Odp: Zadaszenie WAMAT ZE-1012Q

ja bym tego nie kupil... jestem jakos uprzedzony... wole innych polskich producentow...

3

Konstrukcja która ma stać w plenerze cały sezon musi być bardzo wytrzymała, będzie podatna na wiatr, burze itp więc odradzam kupna polskiego dachu. Chyba że na dwa sezony jest potrzebna. Jak nie masz funduszu na zagranicznego producenta to polecam polską kratę trochę przerobić, dodać linki stalowe na każdy bok sceny, pomijając front oczywiście, linki na obwiednie dachu. Słupy konstrukcji zabezpieczyć balastem nie żadnymi pasami, a horyzonty demontować po każdej sztuce.

4

Co to znaczy nośność 1t?
Normalnie jest tak, że jest określone obciążenia w zależności od:
1. ilości punktów podwieszeń
2. długości odcinka konstrukcji

do tego jeśli jest to profesjonalna krata to producent podaje ile może wynieść odchylenie od poziomu kraty przy danym obciążeniu na określonej długości.

Czy krata ma wymagane certyfikaty?
Przeczytałem właśnie informacje na stronie producenta - "profesjonalnie.."

Ostatnio edytowany przez makon (2012-07-25 19:56:57)

5

makon napisał/a:

Co to znaczy nośność 1t?

chyba kolega miał na myśli wyciągarki big_smile

chyba kolega miał na myśli wyciągarki big_smile

Nie do końca smile Taki zapis ujęty był w specyfikacji przetargowej, a wynika z tego, że kiedyś mnie ktoś zapytał ile waży sprzęt którym dysponujemy nie precyzując o co chodzi. I dowiedział się, że dwie tony big_smile Wyciągarki to ja sobie mogę powiesić i pięciotonowe, co z tego, jeśli mi krata nie wytrzymie wink

Owy Wamat ma obliczenia (ponoć) porobione i sobie od nich wyciągnę dzisiaj, ale mnie chodzi o zdanie osób, które na takim dachu robią sztuki.

7

wciągarka 1t x 4 - teoretycznie te wciągarki są do podniesienia dachu który tez soje wazy bez kresek, audio i świateł.. praktycznie to wygląda inaczej : dach 300-700kg, światło  od 500kg do 2T gdzie teoretycznie dzielimy ten ciężar na 4 punkty co daje nam maximum dopuszczalnego udźwigu na wciągarkę

8

+ jakieś opady , to też trzeba  brać pod uwagę

Najtańsze radiotelefony MOTOROLA tylko dla branży " rozrywkowej "
Sprawdź i zapytaj www.x-art.pl