Odp: [K] Kupie pilnie YAMAHA LS9-32
Temat do zamknięcia. Dzięki za pomoc kolegi z forum który przekazał namiar.
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Sorki że tak już po zamknięciu ale może jeszcze nic nie kupiłeś:
A nie lepiej było by zamiast znienawidzonego stołu od Yamahy zainwestować w Rolanda M-480 +2xMixSnake1608 którego masz za niecałe 40 tys i na pewno lepiej brzmiącego o wykonaniu nie wspomnę??
Link do testu:
http://www.portalnaglosnieniowy.pl/test
ikser-live
Ostatnio edytowany przez akutom (2012-03-07 11:05:42)
Jak sugeruje post wyżej JUŻ KUPIŁEM
Witam.
Jeśli ktoś jeszcze poszukuje to mam na sprzedaż.
Cena do ustalenia.
Pozdro
daj znać na pv za ile
Bzdury piszeta państwo
LS9 nie jest taka zła jak piszą, najzwyczajniej dramatyzują. Każdy akustyk zna ten stół i może pokręci nosem i pomarudzi ale zagra na nim. To takie absolutne minimum. Powiedz ile możesz wydać kasy,jakie sztuki robisz,jakie masz graty to Ci powiem co warto kupic. Digidesign jest bardzo dobry ale to nie ta półka cenowa.
Cena 18tyś.
Pozdrawiam.
Co Wy z tą Yamahą ? Soundcraft Si Compact to dopiero zabawka, małe pieniądze a jakie możliwości Wersja 32 kanały idealna
żart?
Kolego prentas1 - stałeś kiedykolwiek na froncie/monitorach na Yamaszce i Soundcrafcie? Zapisywałeś kiedyś presety do pamięci, i później na szybko odtwarzałeś? Widziałeś jak wygląda zwis w LSce a jak w Si? Pracowałem na jednym stole i na drugim - moge troche o nich naopowiadać... Jednak co jak co, wybrałbym Yamahe
To wypowiedz się, bo jestem ciekaw Co prawda ja jestem tylko od oświetlenia, jednak akustyk twierdzi, że Si jest bardzo dobry. Nawet jest w planach jego zakup, więc jak możesz to wypowiedz się, bo informacje bardzo się przydadzą
Ja nie mówię że jest zły. Dobrze się na nim pracuje, bardzo intuicyjny stół. Ale... Jeśli przenosisz presety ze stołu do stołu może nie wczytać ustawień gain-u (raz w ten sposób zrobiłem wielkie mute na scenie). Po drugie - potrafi się zawiesić podczas przełączania UPS-a. Trzy jeśli korzystasz ze stageracka cyfrowego, podczas zwisu stołu (a w zasadzie restartu) potrafi wyciszyć wszystkie cyfrowe gainy. No i jest dość wrażliwy na zmiany napięcia zasilającego... LS9 chyba jeszcze nie zawiesiłem. M7CL48 czy PM5D nigdy mi się nie zawiesiła. Btw - wolałbym już Digico jeśli masz uraz do Yamahy
Jednak co jak co, wybrałbym Yamahe
Jeśli chodzi o soft i stabilność to każdy poleci YAMAHEna monitory bardzo dobry stolec, gorzej z brzmieniem i komfortem pracy
Soundcraft miał bardzo dobre analogowe, i tego bym się na dzień dzisiejszy trzymał
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.029 sekund, wykonano 12 zapytań ]