Odp: jakie haki do głów
a używa ktoś tych haków Wamatu HR-23
chodzi mi i haki do led parów
dają radę?
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
a używa ktoś tych haków Wamatu HR-23
chodzi mi i haki do led parów
dają radę?
jasne, pewnie większość z Nas ich używa
no nie wiem, para chyba utrzymają, dają radę ...
Ostatnio edytowany przez rokigd (2012-06-19 19:50:37)
Z praktyki wiem, że na HR-23 wisiały w pewnym klubie w którym pracowałem 4 sztuki Coef Performance 250 DVP (waga jednego - 19kg) i.. dało radę. Ale po pierwszym czyszczeniu urządzeń z moim udziałem do kompletu doszły linkii zabezpieczające, których wcześniej brakowało Tak więc o taki LED nie ma się co martwić, ale i tak pamiętać o lince.
23 to dosyć delikatny uchwyt i na nim na pewno nie powiesisz urządzenia w pionie.
http://www.flash-butrym.pl/index.php?ro uct_id=156
cena jak na akcesoria przystępna... powiesisz poziomo* i pionowo* łatwo się wiesza itd itp.
*zależy od wagi fixtury siły użytej przy skręcaniu motyla
nie polecam, mam takie i są z nimi same problemy. Po pierwsze słaba jakoś wykonania powoduje, że się rozpadają, tuleje łączące ruchomą część haka wysuwają się i hak się rozpieprza. po drugie po "otwarciu" aliskafu śruba blokuje się o podstawę urządzenia, więc zdejmując głowę musisz jednocześnie odpychać śrube od podstawy, bo jak nie trudno sobie wyobrazić gdy śruba zblokuje sięuniemożliwia zdjęcię urządzenia.
Znaczenie bardziej polecam: http://www.thomann.de/pl/global_truss_s
0_kg_b.htm
Vandj - tak kupiłem takie do led barów i są fajnie
ale do parów zależy mi na hakach, bo czasami rożnie bywa, a haki są bardziej uniwersalne
kajmar888 - na razie mi pasują - zobaczę jak to będzie dalej
Ostatnio edytowany przez artmajster (2012-06-20 10:11:17)
jak dla mnie hr23 spokojnie wystarczają do powieszenia para, w każdej pozycji
do małych rzeczy są jak znalazł... problem bywa dopiero przy ETC 750 gdy trzeba wieszać w pionie lub dziwne kombinacje
no tak, ale kolega pyta o pary, jasne, że nie dadzą rady utrzymać pod kątem profila, czy PC 2Kw
HR-23 to mały hak. Da się na nim powiesić lekkiego para pod różnymi kątami. Przy LED BARach robi się problem. Trzeba by wziąć coś większego.
Z WAMATu jest jeszcze HR-3 - hak na słonie
A tak swoją drogą to ciekawe jak to jest, że te wszystkie tanie, chińskie, delikatne haki mają wytrzymać po ileś set kilo a na prawdę solidny HR-3 - ma
A Sunstripa pod lekkim kątem ktoś już próbował na tym HR-23 ? Jaki był skutek ?
jak leathermannem dociśniesz to da radę
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.030 sekund, wykonano 13 zapytań ]