Temat: Dla nowoczesnych
mam pytanie czy jako osoby korzystajaca z freestelera itp programow do swiecenia przez laptop konwerter
czy takim softe idzie zrobic lepsze widowisko niż na zwyklej konsolocie do swiecenia
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
mam pytanie czy jako osoby korzystajaca z freestelera itp programow do swiecenia przez laptop konwerter
czy takim softe idzie zrobic lepsze widowisko niż na zwyklej konsolocie do swiecenia
Jak dla mnie to na konsolecie możesz "zaimprowizować", a program... hmmm nie testowałem nigdy freestylera czy chamsysa, ale myślę, że bez wingów itp itd to ciężko będzie zrobić coś poza "show".
tzn, umówmy się. Jeśli przygotujesz sobie świetne show na Ma on pc, czy innym programie a potem przyjdzie Ci odtwarzać kolejne cue to ok. Jeśli jednak będziesz miał nieco zaimprowizować, używać w rytm ACLi lub blindersów to może być już gorzej. Przydałbym się jakiś wing by dobrze kontrolować show i móc reagować na to co dzieję sie na scenie
Czyli jednym Słowem poświęcając sporo pracy na zapleczu magazynowym na imprezie lub w przypadku niektórych urządzeń na magazynie firmowym można zrobić porządne show
Zgadza się. Ale ja osobiście wole urządzenie które pozwala poimprowizować.
racja poprzez improwizacje mozesz bez problemu za każdym razem zrobic inne show
a tak tylko odtwarzasz zapisane ruchy
Ostatnio edytowany przez Majkelio (2012-04-07 15:28:02)
Największe parki, takie jak np. Disneyland korzystają z raz zaprogramowanych show. W klubie/pubie też wyobrażam sobie możliwość odpalania programów z laptopa. W przypadku normalnej pracy to będzie już słabo, nie ma możliwości szybkiej reakcji na co się dzieje wokół. Parę suwaków na RGB/CMY, dimmery na froncie, górę i dół w ruchu, dimmery na inteligentach i dopalacze czy ACL-e warto mieć. Nawet na kotletach zdarza się organizator, który prosi o szybką zmianę bo sponsor/prezes/ktokolwiek istotny przybył i może byśmy cośtam...
No właśnie czasem zdarza mi się stać za Pilot-em 2000 w klubie i gdyby nie "unit" to byłoby zbyt monotematycznie i nudno...
racja na zwykłych suwakach szybciej się pracuje tylko pytanie następujące czy jest jakaś dodatkowa możliwość podpięcia suwaków do laptopa
Do FreeStyler bez problemu możesz podpiąć Korga NanoKontrola, do GrandMA on PC BCF2000
Największe parki, takie jak np. Disneyland korzystają z raz zaprogramowanych show.
Taki Disneyland akurat przykład instalacji grandMA2 i użycia wielu sesji w jednej sieci.
Te "raz" zaprogramowane show to mniej więcej taka sama prawda jak z teatrami.
Ostatnio edytowany przez KacperP (2012-04-07 17:18:16)
A możesz tak łopatologicznie wytłumaczyć o co chodzi z tymi sesjami w GMA2 ?
czy Korga NanoKontrola bedzie działal z innymi programami tego typu jak freestyler
FreeStyler_DMX czy mozesz mi lopatologicznie przez gg lub skeypa pomoc w obsludze freestylera
Ostatnio edytowany przez Majkelio (2012-04-07 17:37:55)
Coż, jak już będę dyrektorem technicznym Eurodisnaylandu to ogarnę Ale architektura czy stałe atrakcje chodzą tam przecież z zaprogramowanych cue. Jaki jest sens wrzucać je na executory?
A to nie wiem, ja jak używałem FreeStylera to miałem 2 Korgi NanoKontrol i było git a co do innych programów to zależy.
Mogę, napisz na gg do mnie.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.026 sekund, wykonano 10 zapytań ]