Kacper pracowałem z tym na scenie. Jeśli to nie jest mała scena w klubie to w ilości do 10szt te lampy odpadają. A na dużej scenie to tylko ilość je broni, ja nie piszę że mają mało światła, ale wielkość soczewki jest miniaturowa i lampy nie widać, nie dają efektu same w sobie. Za to są ciekawym uzupełnieniem do całości, tak też z nich korzystałem gdy świeciły płótno i ok, ale było ich chyba z 14-16szt więc już kilkanaście.
Piszesz, że MAC 101 daje radę w kilka sztuk, ludzie to tutaj czytają i biorą za pewnik, a później się dziwią, że zespół nie chce pracować na 8szt MAC 101 zamiast zwykłych Washy. A na forum pisali, że dają radę więc co ten realizator wymyśla. Owszem dają rade w małym klubiku, ale też ilość 8szt nie zrobi wrażenia bo co innego ilość światła mierzona w plamie a co innego ilość światła odbierana przez oko ludzkie na scenie, w przestrzeni. Precyzuj Kacper swoje wypowiedzi, bo niektórzy oczekują porady, która decyduje o ich wyborze przy zakupie. Poleć im MAC301 i ok wtedy, byle nie Aure - pracowałem ostatnio na scenie wysokość ok 8-9m, ilość 14szt - bez komentarza.