1

Temat: Pytanie do hałasów

Mam pytanie troszkę z innej beczki do kolegów od dźwięku.

Które z cyfrowych stołów pozwalają na podłączenie dwóch kontrolerów do jednego stageboxa? Wiem że Vi od Soundcrafta umożliwia to w jakiś sposób, ale też nie znam żadnych szczegółów tego rozwiązania - np. jak wygląda ustawianie gainów w takiej konfiguracji, bo zdaje się, że preampy są właśnie w stageboxie. Tak w praktyce chodzi mi o to żeby jednym systemem z dwoma kontrolerami opędzic FOH i monitor.

2

Odp: Pytanie do hałasów

Z tego co mi się wydaję to posiada takie rozwiązanie również YAMAHA i Allen&heath . Ale jak to dokładnie działa to ci nie powiem.

Wiem że wypadku stołów YAMAHA raczej taniej to nie wyjdzie.

Ale moja wiedza to tylko ogólniki. Wiec musisz się spytać jeszcze raczej typowych hałasów.

3

w Allen&heath jest to na 100%, trzeba dokupić dodatkową kartę, i wtedy można obskoczyć dwa mikserki, ale z tego co mi wiadomo niestety gain jest wspólny dla obu

4

W Digico kupujesz blue/red/purple box i można wykorzystywać jeden stagebox, jednak tak jak prekus piszę gain jest tylko jeden, na stole slave można jedynie ustawiać trim.

5

Ok, czyli wychodzi na to, że właściwie każdy producent w jakiś sposób - lepszy, bądź gorszy, to rozwiązał. Przypuszczam że DigiDesign i Midas też coś wymyśliły w tym kierunku. Dzięki koledzy.

6

Allen&Heath ma taką opcję. Jest jeden Gain ale każdy ma swój trim (cyfrowy gain). Jeden ustawia poziomy Gainem, a potem dwóch działaja na trimach właśnie.

7

PM5D RH ma taką opcję (sam z niej często korzystałem), i nie wiem czy przypadkiem ta nowa wersja M7CL48 też jej nie posiada (bodajże ES). Jeszcze nie miałem okazji jej macać, ale chętnie bym obczaił jak ta wersja M7 działa. W PM5D wybierasz który stół jest "masterem" gainów (zwykle FOH).
W Digico też to widziałem, ale jeszcze nie miałem okazji sam tego konfigurować, więc nie podpowiem jak to wygląda.

Ostatnio edytowany przez tomcio (2012-01-21 13:11:32)

Naprawa laptopów, płyt głównych, urządzeń sieciowych, sprzętu estradowego i studyjnego, telewizorów i monitorów LCD... Poza tym reszta elektroniki po uzgodnieniu :)

8

forum oświetlenia scenicznego !!!!!!!!!

9

W czym problem? Temat założony w dziale "Pogaduszki o wszystkim", którego opis dopowiada: ...o wszystkim co nie związane z oświetleniem...

10

Tym bardziej że trafił się w końcu temat, w którym mogłem coś napisać tongue

Naprawa laptopów, płyt głównych, urządzeń sieciowych, sprzętu estradowego i studyjnego, telewizorów i monitorów LCD... Poza tym reszta elektroniki po uzgodnieniu :)

11

no dobrze dobrze spokojnie smile