Temat: Statyw/głowia do reflektora prowadzącego.
Nie znalazłem nic na ten temat (może źle szukałem - proszę wtedy o nakierowanie).
Chciałbym kupić albo cały kompletny statyw albo samą głowicę do reflektora prowadzącego. To czego używam jest niestety dalekie od ideału. Problem polega na tym, że w chwili zatrzymania jest jeszcze moment, że całość "jedzie dalej", do tego ruch (szczególnie panoramowanie) nie jest całkiem płynny. Zastanawiałem się nad kupieniem po prostu statywu do kamery z głowicą olejową ale po pierwsze wolałbym dedykowane rozwiązania po drugie statyw filmowy, który wytrzyma wagę tego reflektora kosztuje bardzo dużo, a sam statyw jako taki (bardzo solidny) już posiadamy, więc najsensowniejsze byłoby kupienie samej głowicy. Co do mocowania to jest takie jak w tym statywie -> http://images.prolighting.de/imagesshop/big/070BU.jpg
Czy jest w ogóle coś takiego - prosiłbym o jakieś wskazówki? Interesują mnie rozwiązania budżetowe (kilkaset złotych, nie kilka tysięcy ).
"Punktowca" używamy głównie w kościołach (z bliska) więc precyzja ruchu jest dla nas bardzo istotna.