Temat: VGC - "big truss"
Jeżeli ktoś potrzebuje naprawdę dużej kraty - służymy pomocą
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jeżeli ktoś potrzebuje naprawdę dużej kraty - służymy pomocą
...przy szerokości 38 metrów - można podwiesić 11200 kg
...a przy szerokości 20 m - w środkowym punkcie może wisieć 12 645 kg.
Imponująca!!!
Co to za truss?
kawał potężnej kraty, ciekaw jestem ile sama krata waży
Może jakieś specyfikacje, atesty? To bardziej mnie interesuje.
kawał potężnej kraty, ciekaw jestem ile sama krata waży
3 metrowy odcinek waży 470 kg, a pin 1,8 kg
Stalowe?
Stalowe?
tak
To chyba żadna rewelacja takie parametry na stali. A jaka firma takie coś wykonuje?
To chyba żadna rewelacja takie parametry na stali. A jaka firma takie coś wykonuje?
nie ma firmy która seryjnie produkuje kraty tego typu. robi się projekt (w belgii lub niemczech), szuka firmy która wyprodukuje kilka kawałków, i dopiero te kawałki się certyfikuje. to tak w wielkim skrócie.
Chyba, że tak :-). Myślałem, że ktoś może nowy produkt wypuścił na rynek jeszcze przed Prolight+Sound w Frankfurcie .
A w Polsce jakby to zlecić stoczni, albo innemu mostostalowi nie dałoby rady?;)
Chyba, że tak :-). Myślałem, że ktoś może nowy produkt wypuścił na rynek jeszcze przed Prolight+Sound w Frankfurcie .
A w Polsce jakby to zlecić stoczni, albo innemu mostostalowi nie dałoby rady?;)
pewnie zrobią, tylko co dalej? producent musi mieć wszelkie możliwe atesty i uprawnienia do spawania w jakiejś tam klasie. chodzi o to że jak przyjedzie np. metallica to pierwsze pytanie szefa trasy będzie o atesty własnie
No jeżeli projekt będzie poprawny mechanicznie, to myślę, że niejeden profesor z Politechniki, który też dorabia na bokach w różnego rodzajach firmach posiada uprawienia, ktoś musi.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.030 sekund, wykonano 12 zapytań ]