16

Odp: Rigging Made In Poland

i co można ...?   można smile

Najtańsze radiotelefony MOTOROLA tylko dla branży " rozrywkowej "
Sprawdź i zapytaj www.x-art.pl

Pewna polska firma zrobiła mi sztankiety, wisiało osiem LedParów i jeden PC a sztankiet nie dał rady... Dobrze, że muzycy nie wtargali się jeszcze na scenę...

Post's attachments

Zdjęcie0035.jpg 317.84 kb, file has never been downloaded. 

You don't have the permssions to download the attachments of this post.

18

Oj..

Michał Bystrzycki
--------------------

19

no doładowałeś białych kabli.

u góry jest fartuch, nie widać  cool

21

patrząc na to zdjęcie odnoszę wrażenie, że zamocowałeś tą sztankietę tylko w dwóch punktach zamiast w trzech ;]

Każdy ze sztankietów ma 4 linki. Poszły mocowania linek przy korbie (były źle dokręcone). Firma już była, przeprosiła, naprawiła, jeszcze zapłaci. Ale jak sobie myślę, że godzina później i witałbym prokuratora to mi nieprzyjemnie.

23

Hmmm skoro było mocowanie na 4 punktach a rura była aluminiowa lub stalowa i pościło przy wciągarkach to wnioskuje że rura była cienkościenna. Przy rozpiętości 10m sama w sobie uginała by się w środkowym punkcie od własnego cieżaru (gdyby nie punkty środkowe) ale około 5mm grubości wytrzymało by zerwanie środkowych zawiesi. Skoro ugięła się pod ciężarem 6-8 parówek ledowych do tego na środku jakiś tetralniak + jakieś 8-10kg na przewody to ktoś zajebia-szczą fuszerę zrobił. Jak się pod tym podpisał to do sądu go za zagrożenie życia smile

24

Nowoczesny system stawiania kraty Dual Cases smile

Ostatnio edytowany przez Lj_Seba (2012-01-10 23:16:49)

Post's attachments

Zrzut ekranu 2012-01-10 (godz. 22.42.41).png
Zrzut ekranu 2012-01-10 (godz. 22.42.41).png 372.88 kb, 16 downloads since 2012-01-11 

You don't have the permssions to download the attachments of this post.

25

Lubię to! smile

26

I ACL-e były

Michał Bystrzycki
--------------------

27

ale nie trzeba latać po drabinie aby je ustawić wink

Najtańsze radiotelefony MOTOROLA tylko dla branży " rozrywkowej "
Sprawdź i zapytaj www.x-art.pl

28

no i ruch kraty po osiach X i Y jest smile  długie kable plus osoby pchające kejsy i jazda

29

początkujący p. Światełko napisał/a:

Pewna polska firma zrobiła mi sztankiety, wisiało osiem LedParów i jeden PC a sztankiet nie dał rady... Dobrze, że muzycy nie wtargali się jeszcze na scenę...

Aż mnie zjeżyło jak zobaczyłem digamy w tak niebezpiecznych warunkach tongue

Naprawa laptopów, płyt głównych, urządzeń sieciowych, sprzętu estradowego i studyjnego, telewizorów i monitorów LCD... Poza tym reszta elektroniki po uzgodnieniu :)

30

Panowie ja zawsze uważałem że nasza branża rozwija człowieka. Zdarza się że ekipa daje ciała i nie zabiera na sztukę jakiegoś elementu. Jednak widać na materiałach, które pokazaliście i na tych, które sami widzieliśmy że jest kilku WIZJONERÓW którzy mają ogromną wyobraźnie i potrafią postawić takie BABOLE.
Zgadzam się z tezą iż