Temat: padające wyjścia dmx
Siema, Używam Avo Experta i notorycznie padają mi wyjścia dmx z konsolety. obecnie z 4 zostało 1 . Czy możliwe jest że padają z powodu niezaterminowania linii?
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Siema, Używam Avo Experta i notorycznie padają mi wyjścia dmx z konsolety. obecnie z 4 zostało 1 . Czy możliwe jest że padają z powodu niezaterminowania linii?
Nie, raczej masz urządzenia zasilane z różnych faz. Zastosuj optosplitter, powinien rozwiązać problem.
niestety mój drogi stosuje splittery za każdym razem więc mam zagwozdkę co jest !!! w zasadzie zawsze linia idzie prosto do splittera ( PXM i Martin )
Sprawdź omomierzem rezystancję wejścia DMX w tym splitterze (względem drugiej lini sygnałowej i masy). Sprawdź też czy jest połączenie masy pomiędzy sterownikiem a optosplitterem.
Rożne fazy rzadko ale się raz na milion zdarzy.
Używaj splitery przed rozdzieleniem sygnału - sn75176 zazwyczaj pada z powodu zwarcia lub napięcia na lini powyżej 48V.
Powinien być zabezpieczony rezystorem 3.3 ohm odprowadzonym do masy i do tego jeszcze dwa
transile tez do masy. Stoły powinny posiadać optoizolacje wiec chyba tylko servis i szukanie przyczyny usterki
Sprawdź czy żadne z urządzeń nie sieje jakiegoś napięcia po lini dmx i zdała od źródeł zasilania z pytą dmx.
a jak kolego z kabelkiem ?? dobrze sprawdziłeś?? mi raz gość zahamował na najazdach wszytko wyglądało ok aż do wieczora trochę rosy i światełka zgasły na szczęście druga zapasowa linia była ok
oczywiście sprawdzałem, natomiast problem ten nie wydarzył się raz tylko trwa od miesięcy. na Domiar złego stół trafił do serwisu i nagle wszystko ozdrowiało i działa
oczywiście sprawdzałem, natomiast problem ten nie wydarzył się raz tylko trwa od miesięcy. na Domiar złego stół trafił do serwisu i nagle wszystko ozdrowiało i działa
To chyba dobrze. Pojechał do serwisu właśnie w tym celu.
zapewne chodzi o to że w serwisie nie padały wyjścia
to sandard - jak zajedziesz do mechanika to nigdy nic się z samochodem nie dzieje
ta dokładnie o to chodzi...stół trafił do serwisu i nagle ozdrowiał i nie mogli stwierdzic co się dzieje
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.022 sekund, wykonano 10 zapytań ]