Temat: Vl 500

Chcialoby sie powiedziec 500 x VL 500:)

http://www.youtube.com/watch?v=h8kmSZLTJec

http://www.youtube.com/watch?v=gSbOzX1YtFM

http://www.youtube.com/watch?v=-dezurVI … re=related

Delay, Fade In, Wait, Fade Out...

2

Odp: Vl 500

Dosyć sporo tego, ale rewelacji to tam niema jeżeli chodzi o świecenie tongue

3

Oj tak, duża instalacja i brak pomysłów na jej użycie. A mogło być fajnie.

4

Podoba mi się zastosowanie wyłacznie washy ( chyba że nie dostrzegłem spotów ). Ogólnie Kupa straszna, a z tego ustawienia ( powieszenia ) gratów i efekty bitmapowe i ciekawe efekty na dimmerze, kolorach itd ojjj dużo można by wyczarować big_smile

5

dłuższy czas można zaobserwować kompletny brak weny realizatorów światła na co poniektórych imprezach... hmm

6

Ja jestem osobą młodą (17 lat). Ale gdy dostałem pod rączki trochę sprzętu, starałem się wykręcić co się da. Różne cuda z zachowaniem pewnych zasad. Osoba która robi to już 20 lat stwierdziła, że mam duży potencjał. Lubię to robić i robię z pasji, nie z przymusu. Ogólnie też zauważyłem, że na takich imprezach zazwyczaj albo komuś się nie chce świecić, albo ma wizję jakąś dziwną. Oświetlenie zależy tylko od naszej  wyobraźni i liczby sprzętu. Ale jak ktoś go posiada, to czemu tego nie potrafi wykorzystać ? tongue

7

@up,
odpowiedź jest prosta, sam sobie odpowiedziałeś - nie ma wyobraźni.

8

Hmm nie wiemy jakie jest założenie sd... może chciał zrobić wielką matryce, może miało być jasno? może był duzy budżet a na stół nie starczyło?

Pamiętam koncert TSA grany często w tv z 98 roku który świeciła Iliana Jarząbek (tak kobieta), na samych parówkach zrobiła takie show jakich czasem brakuje na dużych realizacjach z oświetleniem XXI wieku

ps. są tez spoty w 1:03 przy drugim filmie widać, chyba jako kontry...

Ostatnio edytowany przez vandj (2011-11-29 00:18:10)

9

No nie wiem czy wiecie ale to właśnie pani Iliana zaraziła reszte rodziny światłem....ostatnio czytałem wywiad z jankiem i on opisał jak sie to wszystko zaczęło...najpierw mama,później tata no i on big_smile Swoją drogą fajna rodzinka big_smile

http://img507.imageshack.us/img507/5295/50840.png
http://img689.imageshack.us/img689/7769/32089.png

10

koledzy jeszcze pamiętajmy o kilku czynnikach które mogą rozwalić każdą realizacje.

- organizator, reżyser itp.
- tv (tylko wtedy gdy przyjadą pojebani ludzie)
- realizator zespołu ( który czasami nawet utworów do których świeci nie zna)

Takich przykładów jest dużo i mimo tego że ktoś się na wiesza to w ciągu kilku sekund wysiłek kilkunastu ludzi idzie na marne.

prentas1 (pojeździsz 5 lat to zrozumiesz a tymczasem nie oceniaj innych, a przechwałki zostaw sobie na czasy w których będziesz robić imprezę na 500x vl500)

11

Karolus napisał/a:

koledzy jeszcze pamiętajmy o kilku czynnikach które mogą rozwalić każdą realizacje.

- organizator, reżyser itp.
- tv (tylko wtedy gdy przyjadą pojebani ludzie)
- realizator zespołu ( który czasami nawet utworów do których świeci nie zna)

Takich przykładów jest dużo i mimo tego że ktoś się na wiesza to w ciągu kilku sekund wysiłek kilkunastu ludzi idzie na marne.

prentas1 (pojeździsz 5 lat to zrozumiesz a tymczasem nie oceniaj innych, a przechwałki zostaw sobie na czasy w których będziesz robić imprezę na 500x vl500)

Zgadzam się, życzę takiej ilości sprzętu na waszych realizacjach, wrzuciłem to bo spodobał mi się pomysł powieszenia i moim zdaniem wygląda to fajnie nawet bez fajerwerków.. ehh..

Delay, Fade In, Wait, Fade Out...

12

Fajnie powieszone, że bez fajerwerków to może takie założenie.
Ale z drugiej strony tam nic prawie nie trzeba "szaleć" aby było fajnie.

Większość z Was krytykuje realizację. Ciekawe ile osób potrafiło by opiąć taka instalację bez błędów, albo znaleźć rozwiązanie
problemów jakie mogłyby wystąpić przy takiej ilości urządzeń.
Z własnego doświadczenia wiem, że dla wielu osób małe instalację są ponad nich.
Wielokrotnie ja i inne osoby, które przyjeżdzały z zespołami pomagały podłączać i rozwiązywać problemy ze sprzętem firmom w Polsce podczas różnych imprez jak Juwenalia itp.

Ostatnio edytowany przez makon (2011-11-29 09:55:35)

13

makon napisał/a:

Większość z Was krytykuje realizację. Ciekawe ile osób potrafiło by opiąć taka instalację bez błędów, albo znaleźć rozwiązanie
problemów jakie mogłyby wystąpić przy takiej ilości urządzeń.

Nikt tutaj nie skrytykował "realizacji" w całokształcie. Wszystkie opinie w tym temacie są przychylne samej instalacji. Po co te aluzje wobec kompetencji co do opinania sprzętu? Za co?
Krytyka poszła wyłącznie wobec mało ciekawego zaprogramowania tych świateł.

14

wydaje mi się, że temat powieszenia gratów nie podlega dyskusji. widać, że są powieszone idealnie a skoro impreza idzie to i cały system jest opięty bez zarzutu. Inną kwestią jest sama realizacja i pomysł na świecenie. być może taka a nie inna koncepcja jest koncepcją reżysera lub wymuszoną przez tv. a może wynika z braku wyobraźni, chęci, pomysłu czy umiejętności realizatora

15

Kolego makon jeżeli poczułeś się urażony to sorry mój post to nie był ogólnik tylko chciałem zaznaczyć że w każdej grupie zawodowej (oświetleniowcy zespołów, tv, ekipy firm oświetleniowych, ekipy firm od konstrukcji, itp. ) jest kilka procent osób którzy potrafią skutecznie utrudnić prace innym.

Raz zdarzy się że przyjedzie realizator który już wychodząc z auta świeci najlepiej na świecie, a innym razem jedzie się jako realizator i zastaje się ogromny bałagan i w gratisie np. pijaną ekipę.

Tak to już jest na świecie i już raczej tak będzie.