Odp: PC Q Wing & PHS-280
ehhh.. wszystkie twoje problemy znikną gdy zrobisz sobie jeden program zerowy , taką pamięć , zrób tak kolor biały , strobo otwarte , goba , pryzmy na zero , iris na full , dimer na zero, focus na jakiś tam poziom który Cie interesuje , może być też jakaś pozycja , zrób taki jeden program dla wszystkich urządzeń jakie masz ,, teraz zapisz sobie gdzieś w PLAYBACK , nie na suwakach , by nie zajmować miejsca ..
zapisujesz ,dajesz CLEAR wciskasz ,, od teraz o ile nie masz czegoś tam pozmieniane w setupie , twoje programy na suwakach po wyłączeniu ich będą wracać do tych wartości zapisanych w pamięci ,, oczywiście jeśli gdzieś nie będziesz miał czegoś włączonego ... unikasz w ten sposób przykrych niespodzianek że strobo ci napierdala po oczach zaskoczonych ludzi ( i samego siebie )wtedy gdy tego nie chcesz , wyłączając suwak , strobo wraca do wartości zapisanej w twoim programie można to też zrobić w setupie inaczej ale po co jak można prościej
Chyba czaję. Z Twojej wypowiedzi wynika, że mogę mieć tzw program zerowy czyli działający wtedy gdy zjadę suwakami na dół. Ja zapisywanie playbacków znam tylko w taki sposób że daję je na suwak. Przyznaję że nie wiem gdzie mam nagrać ten program zerowy. Jeśli możesz dokładniej napisać gdzie mam z tym powędrować to będę wdzięczny. Jeśli w odpowiedzi napiszesz mi o instrukcji to ... dzięki z góry. Wertowałem ją już spory czas.