Temat: Swiatlo w TV (Kabaretobranie w ZG)
Witam
Właśnie miałem wątpliwą przyjemność obejrzeć w Polsacie "Kabaretobranie w Zielonej Górze".
Zastanawia mnie jak może być coś takiego realizowane jeśli chodzi o TV? Nie jestem żadnym specem w kwestiach TV. Ale jak widzę, że scenograf/reżyser dobrał podłogę która doskonale odbijała światło, co tworzyło refleksy na wszystkim co było na scenie. I nie był to zamierzony efekt, szczególnie było to widoczne przy ujęciach gdy na nogach osób na scenie odznaczało się "szklane gobo typu woda" .
Doskonała praca też realizatora...który w trakcie rozmowy prowadzących program z publicznością włącza (celowo lub nie) chase na lampach w publikę i raz mamy ciemno w kamerze raz jasno...
Reflektory prowadzące wybijające się temperaturowo oraz jakiś dziwny niby ostry niby nie, kształt koła spotów, mocno widoczny w obrazku kamery.
W takich chwilach zastanawia mnie kto i dlaczego do czegoś takiego dopuszcza.
Poniekąd ciekawi mnie też, która firma robiła oświetlenie tego programu. W mojej opinii firma ta razem z realizatorem TV są odpowiedzialni za to co było widać na ekranie. Niestety w napisach nie zdążyłem doczytać kto robił.
Pozdr i wszystkim dużo lepszych realizacji
Ostatnio edytowany przez makon (2011-08-13 20:22:33)