Temat: Imponujące w sewj wielkości
http://www.youtube.com/watch?v=g5ZlMWfO e=youtu.be
--------------------
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Główna » Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight » Pogaduszki o wszystkim » Imponujące w sewj wielkości
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
http://www.youtube.com/watch?v=g5ZlMWfO e=youtu.be
imprezy typu Sensation, Q-Dance, Qlimax, Defcon-1 i inne to pole do popisu dla projektantów, takie eventy moim skromnym zdaniem napędzają rozwój tej branży
To jest nie problem zbudować
problemem są przepisy które trzeba spełnić. Pod urządzeniami są ludzie.
W PL z tego co wiem nie ma takich wyciągarek ale już u sąsiadów są sterowane systemem podobnym do dmx-a.
Co do 18 wyciągarek wystarczy zastosować układ proximy z lat 2000-2002 system sterował 18 wyciągarkami niezależnie i był programator do tego pisało się chejsy i sobie łatały elewatory, wyciągarki linowe i łańcuchowe jak chciałeś i kiedy chciałeś. Miało to kilka wad ale działało.
Nasi specjalisci z forum podepną wyciągarki pod MA2, zesterują bitmapę i będzie szał na sali
Ostatnio edytowany przez DOMINIK (2011-07-21 20:28:09)
...zesterują bitmapę
że co?
Ostatnio edytowany przez avekamil (2011-07-21 21:05:19)
taki neologizm-ortografik
taki system (obecnie tylko 8 motorów) jest już w Polsce od kilku miesięcy ,
taki system czyli jaki? jestem bardzo ciekaw jak to się prezentuje
taki system czyli jaki? jestem bardzo ciekaw jak to się prezentuje
system sterowania i programowania wyciągarek. są to motory 500 kg, o maksymalnej prędkości 20 metrów na minutę.
system ten był użyty na festiwalu TopTrendy, gali KSW i koncercie Iron Maiden.
dzięki VGC już siadam do lekturki;
KINESYS dostarcza oprogramowanie i niezbędne urządzenia/akcesoria, a jak wygląda kwestia samych wyciągarek, muszą posiadać odpowiedni moduł by móc sprzężyć je z systemem od Kinesys`a?
Ostatnio edytowany przez Mikey (2011-07-22 15:42:25)
Z tego co mi wiadomo to te wciągareczki nadają się do takich zabaw
http://www.litec.it/products.php?id_cat
cument=227
dzięki VGC już siadam do lekturki;
KINESYS dostarcza oprogramowanie i niezbędne urządzenia/akcesoria, a jak wygląda kwestia samych wyciągarek, muszą posiadać odpowiedni moduł by móc sprzężyć je z systemem od Kinesys`a?
z wyciągarkami sprawa wygląda tak:
- firma kinesys przerabia motory, wstawiając do środka jakieś szpeje (niestety nie znam się na tym dokładnie).
- najpopularniejsze motory do tego systemu robi LIFTKET. można też zamówi CM i szwajcarskie GISy.
- do każdego motoru jest falownik (my używamy ELEVATION 1+). Najlepszy jest EVO - ale to jest BAAARDZO droga zabawka
kinesys jest pierwszą firmą która zaczęła robic takie zabawki, ale polecam looknąc na te strony:
- www.cyberhoist.nl
- www.hoistuk.com/entertainment/
pozdrawiam
z wyciągarkami sprawa wygląda tak:
- firma kinesys przerabia motory, wstawiając do środka jakieś szpeje (niestety nie znam się na tym dokładnie).
- najpopularniejsze motory do tego systemu robi LIFTKET. można też zamówi CM i szwajcarskie GISy.
- do każdego motoru jest falownik (my używamy ELEVATION 1+). Najlepszy jest EVO - ale to jest BAAARDZO droga zabawkakinesys jest pierwszą firmą która zaczęła robic takie zabawki, ale polecam looknąc na te strony:
- www.cyberhoist.nl
- www.hoistuk.com/entertainment/pozdrawiam
dzięki wielkie jeszcze raz, po powrocie z wakacji szczegółowiej zgłębię temat, jak coś mi jeszcze się na sunie będę pytał, tym czasem miłego weekendu wszystkim życzę
widzieliście to
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.028 sekund, wykonano 13 zapytań ]