Temat: Opinia o FUTURELIGHT CP-1024 Controller 16bit

Zastanawiam się nad kupnem FUTURELIGHT CP-1024 Controller 16bit http://www.djpro.pl/futurelight-futurel … p-778.html  i chciałbym się zapytać czy ktoś miał z tym sterownikiem coś do czynienia? Czy się nie zawiesza i w ogóle jak wygląda sama obsługa? Bo jakby nie patrzeć jest to tylko futurelight, więc nie chciałbym później się rozczarować podczas jakieś sztuki, że mi się coś zawiesi. Potrzebuję takiego steronika, który obsłużyłby głowy, led bary, pary 1000 W itd..  Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Ostatnio edytowany przez waldi1888 (2011-04-22 08:26:10)

2

Odp: Opinia o FUTURELIGHT CP-1024 Controller 16bit

Mistrzu za taki hajs kup sobie używane avo i tyle, a nie żadne futurelighty

3

Nowy Pilot 3000 albo Azure Shadow używka  big_smile

Do you speak English?
Yes, I don't

4

http://cgi.ebay.com/Avolites-Sapphire-2 … 27b996ef90

http://cgi.ebay.de/Avolites-Azure-2000- … 2a0c4d1594

aż się prosi poszukać ... 11 koła to nie mało a za to możesz kupić prawie 2 chińczyki

Ostatnio edytowany przez vandj (2011-04-22 17:36:27)

5

no za tego azura to troche drogo chcą na ebay ostanio widziałem na allegro za 6tys smile chyba nawet z case smile

Ostatnio edytowany przez losmichal (2011-04-22 18:11:48)

6

Powtórzę się ale za takie pieniądze to poszukaj czegoś w Chamsysie, obsłuży wszystko co potrzebujesz i jeszcze zostanie na przyszłość. A Avo to jednak zostaje mocno w tyle do Chamsysa (no może poza najnowszym Sapphirem jak już zrobią soft). Więc wg mnie lepiej nowe, niedrogie i bardzo funkcjonalne urządzenie niż używane/nowe Avo.

7

Ja osobiście z tym modelem nie miałem doczynienia ale kilka sztuk zrobiłem na CP-512. Na samym początku przy zakupie myślałem że jak na sterownik za niecałe 5tyś zł będzie można z niego coś sensownego wycisnąć. Niestety przeliczyłem się.
Zaczynając od początku problemy pojawiły się już przy nauce sterownika wraz z instrukcją. Pisząc dosłownie wyglądało to tak jakbym czytał instrukcje do Eurolite DMX Scan Control 192 mając przed sobą GrandMA. Praktycznie żeby wejść w MENU trzyba było przytrzymać konkretne klawisze jednocześnie. W instrukcji było to napisane ale zupełnie inne klawisze zostały wymienione.

Tak więc po dwóch dniach prób i błędu i powciskaniu kombinacji chyba wszystkich możliwych klawiszy udało mi się wejść w jakżę upragnione MENU.

Idąc dalej w bibliotece przeważały urządzenia takich znanych firm jak Eurolite, oczywiście wszystkie możliwe urządzenia Futurelight, American DJ itp. Ogólnie przeważały urządzenia z niższej półki. Jeśli chodzi o urządzenia Martina to w bibliotece z tego co pamiętam to były tylko MAC 250 Entour, Krypton i Wash.

Kolejną nieszczęsną rzeczą były różnej maści efekty która miały być już przypisane na suwaki (tak przynajmniej powiedzieli w sklepie).
Mając go w firmie około 8 miesiący ani razu nie udało mi się odpalić tych efektów.

Kolejnym problemem było wgranie nowego softu. Próbowałem wgrywać poprzez pendriva 2GB, 1GB, 512MB, 128MB a nawet udało mi się znależć 64MB i za każdym razem sterownik wykrywał nowe urządzonko jednak za nic nei chciał z nim współpracować przy okazji zawieszając się.

Aż wkońcu pewnego pięknego letniego dnia podczas patchowania sterownik nagle drastycznie odmówił posłuszeństwa, po prostu się zawiesił. Nie pomagało użycie magicznego przycisku POWER, aż wkońcu po 15 minutach myślenia sterownika i odmówienia współpracy zostało odłączone od niego zasilanie. Sterownik włączył się bez problemu niestety już bez wgranej biblioteki smile

Osobiście żałuje że firma kupiła coś takiego zamiast wstrzymać się troche dołożyć 3-4 tyś i kupić coś lepszego tylko że używanego.
To jest moje osobiste zdanie odnośnie tego Futurelighta

8

Dzięki za odpowiedzi i opinie, tak właśnie myślałem co do tego sterownika, że jednak będą z nim problemy. Miałem też do czynienia z mniejszym sterownikiem futurelight (nie pamiętam symbolu) i też się działy takie cuda jak opisał LJ_Seba, ale myślałem, że jak już wypuszczają coś lepszego i nowszego to dopracują wszystkie błędy, a jednak się pomyliłem. Jednak dalej się nic nie zmienia u futurelighta. Co do pilota 3000, to też pracowałem na nim, fajny sterownik i rzeczywiście na początku by mi wystarczył, ale jak dla mnie za mało w nim suwaków. Chyba jednak będę musiał pomyśleć nad avolites, nad GrandMa lub compulite tylko w każdym przypadku trochę mnie cena przeraża. Jeszcze się zastanawiam nad sterownikami firmy Zero88.

9

Wiem że pracowałeś na Pilocie dlatego go wymieniłem big_smile
Zobacz sobie temat o Avolites Titan Mobile jest mowa o sterowniku do 10 k zł i padają ciekawe propozycje...między innymi ten Avo który jest dość ciekawy big_smile

Do you speak English?
Yes, I don't

10

waldi co do zero88 bardzo czesto w zagranicznych riderach spotyka sie zapisek o nieakceptowaniu sterownikow zero88

11

kiju napisał/a:

waldi co do zero88 bardzo czesto w zagranicznych riderach spotyka sie zapisek o nieakceptowaniu sterownikow zero88

Myślę że jeśli ktoś celuje w Futurelight nie myśli o riderach  big_smile

Do you speak English?
Yes, I don't

12

Ja wiem i rozumiem, ale skoro iles grup realizacyjnych napisalo, że kategorycznie nie chce pracować na zero88 to dla mnie jest to w jakiś sposób opiniotwórcze. Ja osobiście z tymi konsoletami nie mialłem za dużo wspólnego, ale wiem naprzykład skąd w rodzimych riderach są zapisy o absolutnej niechęci do pracy na sterownikach SGM. Idąc za ciosem sądze, że z zero88 tez coś będzie nie tak. Generalnie jeżeli mówimy o wydaniu kwoty ok 11 000zł to można pomyśleć o jakimś sensownym systemie. Wiadomo, że ja świecąc na GrandMA; pod tym systemem podpisuje się obiema rękami, ale rozumiem też argument, że konsoleta MA to kilkadziesiąt tysięcy złotych a nie kilkanaście. MA nie robi wingow, wersji mobile, nierozdaje wersji onPC za darmo do używania, poprostu nierozmienia się na drobne, daje zato dużo innych rozwiązań, o których pracując na konkurencyjnych produktach możemy pomarzyć. Coś za coś. Wiem, że można poskładać nieorginalny zestaw MA - 2port + wingi entteca + laptop, ale wydając kilkanaście tysięcy ktoś może szukac rozwiązania oryginalnego i tu naprawde fajne jest to rozwiązanie AVO. Jest w jednym kawałku, potrzebuje do kooperacji tylko laptopa, jakość jest "gwarantowana" marka producenta, który na rynku konsolet jest od dawien dawna.