Ja osobiście z tym modelem nie miałem doczynienia ale kilka sztuk zrobiłem na CP-512. Na samym początku przy zakupie myślałem że jak na sterownik za niecałe 5tyś zł będzie można z niego coś sensownego wycisnąć. Niestety przeliczyłem się.
Zaczynając od początku problemy pojawiły się już przy nauce sterownika wraz z instrukcją. Pisząc dosłownie wyglądało to tak jakbym czytał instrukcje do Eurolite DMX Scan Control 192 mając przed sobą GrandMA. Praktycznie żeby wejść w MENU trzyba było przytrzymać konkretne klawisze jednocześnie. W instrukcji było to napisane ale zupełnie inne klawisze zostały wymienione.
Tak więc po dwóch dniach prób i błędu i powciskaniu kombinacji chyba wszystkich możliwych klawiszy udało mi się wejść w jakżę upragnione MENU.
Idąc dalej w bibliotece przeważały urządzenia takich znanych firm jak Eurolite, oczywiście wszystkie możliwe urządzenia Futurelight, American DJ itp. Ogólnie przeważały urządzenia z niższej półki. Jeśli chodzi o urządzenia Martina to w bibliotece z tego co pamiętam to były tylko MAC 250 Entour, Krypton i Wash.
Kolejną nieszczęsną rzeczą były różnej maści efekty która miały być już przypisane na suwaki (tak przynajmniej powiedzieli w sklepie).
Mając go w firmie około 8 miesiący ani razu nie udało mi się odpalić tych efektów.
Kolejnym problemem było wgranie nowego softu. Próbowałem wgrywać poprzez pendriva 2GB, 1GB, 512MB, 128MB a nawet udało mi się znależć 64MB i za każdym razem sterownik wykrywał nowe urządzonko jednak za nic nei chciał z nim współpracować przy okazji zawieszając się.
Aż wkońcu pewnego pięknego letniego dnia podczas patchowania sterownik nagle drastycznie odmówił posłuszeństwa, po prostu się zawiesił. Nie pomagało użycie magicznego przycisku POWER, aż wkońcu po 15 minutach myślenia sterownika i odmówienia współpracy zostało odłączone od niego zasilanie. Sterownik włączył się bez problemu niestety już bez wgranej biblioteki
Osobiście żałuje że firma kupiła coś takiego zamiast wstrzymać się troche dołożyć 3-4 tyś i kupić coś lepszego tylko że używanego.
To jest moje osobiste zdanie odnośnie tego Futurelighta