Odp: Alternetywne sterowanie Sunstrip Active
Hej
Doskonale do Twoich zastosowań nadaje się PixelMapping i wbudowany media serwer z Chamsysa.
Możesz bliżej przyjrzeć się tematowi tutaj:
http://chamsys.co.uk/magicq_pixelmapp
Zastanawiałem się nad tym już wcześniej. Jest jedno ALE. Chamsys nie obsługuje DMX IN - jest to wada wykluczająca go, gdyż ja chce sterować z jednej konsolety, a przy chamsysie to odpada. Musiałbym kupić dedykowanego WINGA i dopiero wtedy odpalać max 10 snapów przypisanych do winga.
12 stripów to na tyle dużo aby robić efekty, chasery, efekty bitmapowe, ale za mało aby pixelmapper zrobił uzasadnioną różnicę. Zestawić to w matrycę i mamy pole 12x10 pikseli.
To może być za mało aby zobaczyć efekt tarczy animacji z efektu bitmapowego z grandMA, a animacja z pixelmappera też szału nie zrobi.
Wydaje mi się że będzie za mały gwizdek na parę jaką daje pixelmapper.Podejrzewam że na tą ilość stripów to Vector PC z konwerterem (ten wcześniejszy USB-DMX, bez brzeszczota) by wystarczył, a wyzwalanie chaserów podpiąłbym pewnie pod makra, makra wrzucił do desktop, a tam nadał skróty klawiszowe.
W sumie chodzi mi niekoniecznie o efekt MATRYCY ale żeby móc wykorzystać moc sunstripów czyli defacto zaadresowanych na osobnych kanałach ( padający deszcz itp. )
Co do Vectora to jest ten sam problem jak z chamsysem - to kolejna konsoleta i kolejne urządzenie które trzeba kontrolować. Szukam możliwości obejścia tego problemu. Jaka to jest ta magiczna wersja vectora? Coś nie w temacie jestem
Pytanie czy napewno tego typu rozwiazanie jest Ci potrzebne. Mediaserwer to naprawde niemale pieniadze wiec moze warto pomyslec o konsolecie. Jam cos przedzwon do mnie to podrzuce Ci kilka rozwiazan - 517109459. Pozdrawiam.
No właśnie mediaserwer nie jest mi konieczny. Chodzi mi bardziej o to by wysterować 12 sztuk sunstripów i ewentualnie pixelbarów xeosa. Mediaserwer to był mój pomysł do rozpatrzenia.
Przedzwonie jutro.
znalazłem jeszcze coś takiego :
http://www.youtube.com/watch?v=jonl_ua2mQY
Madrix ciekawa zabawka... jednak już wolałbym chamsysa z racji tego, że jest bardziej elastyczny. No i najważniejsza wada ... brak wejścia DMX.
Jak niczego nie wymyślę. To naprawdę pozostanie użycie chamsysa i świecenie na dwie ręce