Temat: Wyposażenie klubu

Witam
Szefostwo klubu gdzie pracuje planuje rozbudowac swoje 4 katy o kolejna sale smile i padlo pytanie ile i jakie swiatlo kupic...
Miejsc do tanczenia  bedzie w ksztalcie kwadratu o wymiarach 20x20m i ok 5m wysokosci
Padly wymagnia zeby urzadzenia byly tylko na ledach ( mi to pasuje hehe bedzie mozna pobawic sie kolorami )...pomyslalem o mackach 350 ale sa drogie... chcial bym wyposrodkowac miedzy iloscia a jakoscia smile budrzet to ok 200tys na swiatlo + konsoleta  (chyba ze wing +soft) + kabelkownia + krata...
Urzadzenia moga byc urzywane ale ledowe glowy to dosc nowa technologia wiec watpie zeby takowe byly...

2

Odp: Wyposażenie klubu

Małe zgrabne, rączki    LED Wash coś na mode Mac 301
odpalam, czad   
około 3.5 tysia hurt
opisany więcej na Hydepark około 26.03
a jak chcesz kupić to daj cynę podam namiary. A to do mnie fon 517 203 911
http://www.forum-oswietlenia.pl/search. … er_id=1024

Ostatnio edytowany przez rokigd (2011-04-15 15:39:16)

Bogdan

HD

3

jestem w Wysokiej (p.elblagiem) kończymy montaż klubu
jak masz jakieś potrzeby mogę podjechać do Tczewa to strzał z łuku plastikowa lotka
504 546 050
Dziś GDA RokiGd ... i znowu 20m od teatru wybrzeże i znowu hotel miasto tongue

Ostatnio edytowany przez vandj (2011-04-15 16:40:52)

4

dzieki vandj...oczywiscie jak co to bede dzwonil smile....mysle ze za jakies 3-4 miesiace rozpocznie sie projektowanie i budowa systemu smile wiec jak co temat wyboru sprzetu pozostaje otwarty

5

no widzisz, a ja dziś mam Premierę Pana Tadeusza  tongue  i za kołnierz nie będę wylewał.
Kończę o 20.40 wal jakby co vandj tylko daj strzałę wcześniej, bo jak fon mi zgaśnie to dopiero jutro zaloguje się do sieci  tongue     517203911

Bogdan

HD

6

Może MAC 101+MAC 350 Entour stosunkowo tanie w eksploatacji i wydajne jak na takie wymiary...

7

deadlife napisał/a:

Może MAC 101+MAC 350 Entour stosunkowo tanie w eksploatacji i wydajne jak na takie wymiary...

czytaj uważnie posty !

sizzarr napisał/a:

pomyslalem o mackach 350 ale sa drogie...

http://www.galeriaotwock.waw.pl/avekamil/jeb.jpg

8

Ja z urządzeń ledowych polecę palco 3 mobile SGM albo delty DTS na pewno świetnie pokolorują parkiet. Palco niemobilne tez, tylko wtedy z drabinki będziesz musiał je ustawiać . Obydwa urządzenia spisują sie świetnie podczas długiej eksploataci. Jedyna wadą palco jest wolny ruch. Co do konsoli to chamsys maxi wing smile

Ostatnio edytowany przez slowik666 (2011-04-17 11:14:08)

9

slowik666 napisał/a:

Ja z urządzeń ledowych polecę palco 3 mobile SGM albo delty DTS na pewno świetnie pokolorują parkiet. Palco niemobilne tez, tylko wtedy z drabinki będziesz musiał je ustawiać . Obydwa urządzenia spisują sie świetnie podczas długiej eksploataci. Jedyna wadą palco jest wolny ruch. Co do konsoli to chamsys maxi wing smile

Zdecydowanie się zgodzę z Chamsysem. Bardzo intuicyjna konsoleta. Znając parę podstaw zrobisz świetne show. Bądź DTS Nick Wash 600.

10

Wytyczna że mają być same źródła LED jest w takich okolicznościach całkiem rozsądna, o ile nie weźmie się tandety z podkręcanymi LEDami. wink

Jakiego rodzaju oświetlenia poszukujesz?
Same ruchome głowy czy też naświetlacze nieruchome?
Jakiego rodzaju ruchome głowy? Same wash czy również spot jak Mac 350?
Trochę wariantów można pokombinować.
Przy 20x20x5 metrów to 4 x 350 + 4-8 x 101 mogą już naprawdę wiele.
Dodać do tego kul dyskotekowych i będzie się działo jeszcze mocniej.

Jakbym dla siebie wybierał sterowanie to trzymałbym się sytemu grandMA2. Długo by wymieniać dlaczego.
Komputer + 2Port Node Pro + Sidekick too i używałbym grandMA2 onPC, czasem wraz z 3D.

11

midams napisał/a:

Zdecydowanie się zgodzę z Chamsysem. Bardzo intuicyjna konsoleta

yyy, jeżeli Chamsys jest intuicyjną konsoletą to ja jestem baletnica... Dla mnie słowo intuicyjna = smartfade ML, GrandMA, Light Jockey ale nie CHAMSYS  hmm

http://www.galeriaotwock.waw.pl/avekamil/jeb.jpg

12

avekamil napisał/a:
midams napisał/a:

Zdecydowanie się zgodzę z Chamsysem. Bardzo intuicyjna konsoleta

yyy, jeżeli Chamsys jest intuicyjną konsoletą to ja jestem baletnica... Dla mnie słowo intuicyjna = smartfade ML, GrandMA, Light Jockey ale nie CHAMSYS  hmm

Poznałem podstawy i już w tej chwili jestem w stanie zrobić show w czasie krótszym niż na grandMA, HOG III, Avolites, Congo, Compulite. Kolejność odpowiada czasowi poświęconemu przy tworzeniu show. Nie miałem okazji pracować na Light Jockey i SmartFade więc pomilczę. W sumie tyle. Więcej informacji o Chamsysie u użytkownika: makon

Widocznie nie miałeś z nią kontaktu. Skoro tak twierdzisz bądź Cie przerasta CHAMSYS! Bez sensu ten post.

Ostatnio edytowany przez midams (2011-04-17 17:50:04)

13

myslalem w sumie glównie o ruchomych głowach typu spot a zamiat wash uzyc parowek i kilku pixellinow  do tego pare tub...no no...kupie sobie grrandma 2 i co...i z budrzetu wystarczy mi na same paowki hehe tongue

14

grandma=DROGIE a rozwiązania typu side kick nie dają za wiele. Spoty lepiej na wyładowczych takie moje zdanie smile a chamsys wcale nie jest nie intuicyjny tylko po prostu inaczej się go obsługuje. Pierwszy kontakt wydaje się dziwny ale łatwo go zrozumieć i po chwili tworzysz show a po tygodniu nie chcesz już patrze na inna konsoletę big_smile light jockey nie jest konsoleta i nie jest intuicyjny tylko łatwy w obsłudze a to różnica.

15

zastanów się co chcesz osiągnąć w klubie i jaki masz na to budżet.
jak wyżej jestem pod Pasłękiem do środy wiec mogę podjechać daleko nie ma ...
ale robisz coś nowoczesnego i robiącego wrażenie albo cofasz sie do par itd itp.