Odp: Fresnele Porównanie
bardzo ładne, ale co to ma wspólnego z tematem???
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Główna » Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight » Oświetlenie konwencjonalne » Fresnele Porównanie
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
bardzo ładne, ale co to ma wspólnego z tematem???
pooglądaj, zaje....ste efekty, zawłaszcza w KA, fresnele też biorą udział
troszkę luzu nikomu nie zaszkodzi
troszkę luzu tak, ale jak tematem jest porównanie dwóch urządzeń to chyba na tym należy się skupić.
jeszcze jedna rzecz, porównałem te dwa urządzenia i są praktycznie takie same, cenowo też podobne....jeśli nie brać pod uwagę ceny, a wytrzymałośc, precyzję i moc który wyrób wybralibyście do codziennej ciężkiej pracy. Od razu podpowiem że lampy nie są przeznaczone do instalacji stałej tylko będą tyrane po koncertach, eventach i pokazach mody.
4 kg chudszy ADB ma swoje znaczenie jak targasz na górę.
Robert zawsze miał "pancerne" produkty, kiedyś miałem profile, i szybko się ich pozbyłem, tak samo z PC.
Może jestem jakoś uprzedzony do firmy za bardzo...
czemu pozbyłeś się tak klasowych urządzeń RJ?
sprostujcie jeśli się mylę, czemu tak mało widuje się urządzeń RJ w polsce ( oczywiście oprócz follow spotów)?
sprostujcie jeśli się mylę, czemu tak mało widuje się urządzeń RJ w polsce ( oczywiście oprócz follow spotów)?
Cena czyni je mało dostępnym
gdyby cena nie miała byc czynnikiem decydujacym to którą oprawe wybralibyscie koledzy? sory ze nudze i zawracam dupe, ale jest to juz znaczacy zakup i nie chce popełnic błedu
Ja bym kupił
1. Robert Juliat
2. ADB
3. Strand
Te firmy znam, testowałem, pracowałem i naprawde polecam.
Klasowe to one w tamtych czasach, nie były za bardzo.
Teraz widzę je od czasu do czasu na wyjazdach, ogólnie dają radę, ale i tak wolę ADB, chociażby za soczewkę, extra dojście do żarówki, nie rozkręca się jak świeci w dół, później stygnie i znów się nagrzewa.
Dużo by pisać (trza zgłosić się po prowizję od agitacji )
Dla mnie to tak jakbyś trzymała w ręku puszkę z kawiorem rosyjskim bez otwieracza a w drugim piękną puszeczkę sardynek z otwieraczem
Dla mnie były za ciężkie, za duże, nie poręczne. A efekt ze świecenia nie usprawiedliwiał tak wielkiego poświęcenia w przemieszczaniu sprzętu z miejsca na miejsce, gdzie ledwo mój brzuch się mieścił
Strand nie robi już reflektorów, tylko ma konstrukcje Selecona.
Jeszcze jedna kwestia, czego używacie do świecenia frontowo sceny Fresneli, PC, a może PB ? co najlepsze?
w teatrze najlepiej sprawdzają się profile ... zawsze zapanujesz nad światłem dotniesz, powiększysz, zrobisz gobo, rozmażesz ...
tak tak, z tym ze ja robię koncerty, eventy itd. potrzebuje światła które ogarnie mi równomiernie scenę, profile mam swoją drogą, ale potrzebuje mocnych lamp do zaświecenia ogółu sceny
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.029 sekund, wykonano 8 zapytań ]