umawia się hmmm jeśli jeździsz z zespołem jakiś czas to znasz kawałki .... jaki jest numer , czy szybki czy wolny czy nastrojowy czy nie .. czy gra akurat w nim solo gitarka czy jest jakiś inny patent który warto wyeksponować .. dostajesz wtedy set listę i świecisz pod numery, wiesz kiedy jaki kawałek zespół gra, więc jest to jakaś umowa ... czy to z ręki czy też robisz sobie kolejkę z serii np wstęp zwrotka solo refren zwrotka refren napierd.... na perkusji blackout ..lub z reki jakieś tam wcześniej zaprogramowane patenty ...
jeśli nie świecisz na stałe danego zespołu tylko np świecisz w firmie czy jakimś tam klubie musisz polegać już na pierwszym koncercie na słuchu ... nie znasz numerów ,.. aranżacji .. nastroju ani tempa kawałków i polegasz tylko na słuchu ,, choć warto też obserwować choć trochę zespół wprawne oko wypatrzy jakieś zmiany które mają zaraz w utworze nadejść ( jeśli perkusista robi zamach zza pleców raczej na 100& przypier w bębny jak by je chciał zniszczyć - więc może warto akurat mignąć na akcent przy tym pierdol..ciu blindersami . Tak też da się zaświecić dobrze, choć wiadomo jak zna się kawałki .. można lepiej się do tego przygotować , przemyśleć co w danej chwili chcesz uzyskać ....
ale odpowiadając krótko to tak!!!! świetlik sam tym wszystkim steruję .. nie wiem jak było w tym przypadku z filmu ale wydaje mi się że swiatło robiła jedna osoba wizuale druga choć głowy nie dam sobie uciąć
Ostatnio edytowany przez bart_krk (2010-12-21 17:55:30)