Odp: Co po gimnazjum??
Dziękuje wam wszystkim za pomoc Bardzo mi pomogliście
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dziękuje wam wszystkim za pomoc Bardzo mi pomogliście
jak Twoje nastawienie po Naszych podpowiedziach?
Też dołączam się do tematu Również chciałbym być taki jak wy.Te koncerty itp. zawsze od małego interesowało mnie jak to jest ,że to wszystko tak jest zsynchronizowane z dzwiękiem Narazie zaczynam od 4 skanerów i innych małych badziewek W sumie już 2 lata ale to i tak niewiele by powiedzieć ,że posiada się jakąś wiedzę w tej branży Teraz zbieram na jakieś 2 głowice.Zobaczymy co z tego wyjdzie
Ostatnio edytowany przez Fago (2010-12-19 13:47:35)
w większości wypadków to człowiek jest maszyną synchronizującą światło i dźwięk. Jego wyczucie rytmu i smak. oczywiście jest synchro muzyki i światła, ale to raczej w dużych show przygotowanych co do sekundy.
Wiem wiem Ja teraz tylko manualnie na sterowniku robie coś fajnego ,że tak powiem.
No nic pozostaje mi dalej samozaparcie interesowanie się tym czytanie tego forum i czekanie i jeszcze raz czekanie.
Najlepiej być jeszcze muzykiem (tak jest w moim przypadku), to znacznie ułatwia pracę...
Ja ogólnie na imprezach na początku byłem technikiem oświetlenia (czyt. noszenie gratów i ciągnięcie drutów (dmx oczywiście ), a skończyło się na tym, że jeżdzę jako realizator dźwięku pewnego zespołu... No cóż - czasem i tak to się kończy
A jeśli szukasz literatury to polecam książkę "Światło w Filmie" http://www.w-wm.pl/swiatlo.php
Może nie do końca jest tu o świetle efektowym ale jest sporo informacji o świetle samym w sobie -napewno przeczytanie nie zaszkodzi.
Dzięki może skorzystam
Ok Dzięki nie spodziewałem się takiego obrotu sprawy.Za wszystkie podpowiedzi bardzo dziękuje
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.026 sekund, wykonano 8 zapytań ]