Kacper
Lampa 170W + 30 mechanika, w każdym razie tak czy siak mały pobór mocy co cieszy
Co do 401 to naprawde bardzo fajne urządzenie, udane ładnie świecące i przedewszystkim co dla mnie ważne samo z siebie wygląda ładnie.
Co do 101 to ja jednak pozostaje zwolennikiem 301/a7 ze w zględu na możliwości, chociaż przy tej cenie którą słyszałem za 101 bardzo fajne i konkurencyjne urządzonko dla klubów. Generalnie porównanie 101 i chiński Par Led - 101 świeci i się rusza; China Par dobrze jak wogóle zaświeci:).
bart_krk napisał/a:szkoda ze w tym sharpy brak CMY .. może w następnych modelach już o to zadbają .......
Zauważyłem że urządzenia, które mają wysoką sprawność optyki zwykle mają to kosztem CMY właśnie. Przed tym Sharpy tak samo mają np smartMAC oraz PRG BadBoy.
Wydaje mi się że jak optyka jest relatywnie szeroka i krótka, to nie można uzyskać płynnych regulacji CMY z zachowaniem jednolitości barwy w całej objętości strumienia. Przynajmniej nie bez odpowiednio dużych tarcz, które by się nie zmieściły. Jedyne rozwiązania CMY jakie znam, które nie dawałoby narzutów na szerokość urządzenia to byłoby takie jak w VL 500 lub te z HE Studio Command. To są jednak washe.
Generalnie mam podobne odczucia co Wy, ale jednak moim zdaniem Sharpy to urządzenie do "zadań specjalnych" małe diabelnie szybkie lekkie, co za tym idzie nie ma wszystkiego ale coś za coś. Generalnie trzy tarcze są lepsze jak dwie a cztery lepsze jak trzy:-)
Co do Entteca to po pierwsze NIE SPAMUJ tym Vectorem, po drugie sugeruje za wrzucanie tej reklamy banowac, po trzecie TYMBARDZIEJ Enteec i piła przechodzą do historii
Ostatnio edytowany przez kiju (2010-10-01 14:47:10)