Temat: Sgm idea spot 575
Chcę kupić 8 szt. SGM IDEA SPOT 575. Co wy na to???
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Chcę kupić 8 szt. SGM IDEA SPOT 575. Co wy na to???
A my na to jak na lato. Chcesz kupuj, Twoje pieniądze Twoja sprawa, zastanów się tylko po co Ci te lampy i czy to napewno odpowiedni wybor
Kiju chodzi mi o wasze zdanie czy warto i właśnie czy to jest dobry wybór??? Bo za ten budżet kupię tylko 4 Robe 575 AT, a to trochę mało, żeby coś zrobić (mały koncert np.). Zawsze pada pytanie ile masz głów, 8 to minimum. Mam cztery 575 kopia Martina i by poszły jako dodatek. Druga sprawa 575 to minimum mocy bo 250 to w większości przypadków za mało, a Martin 500 to też dylemat.
Ostatnio edytowany przez MaciejP (2010-08-28 18:53:59)
Zamiast budzetowej serii SGM-IDEA do rentalu proponujje zwrocic uwage na DTS, urzadzenia sa ok i np model XR9 ma te same mozliwosci co np.MAC500.
kup jb-varyled A7
Panowie dzięki za podpowiedź, przeglądnę te modele, które podaliście.
vary led to nie spot. pomyśl jaki typ urządzenia jest ci potrzebny
wiem że nie spot ale zamieniłbym go 100-razy za sgm idea spot , raz miałem do czynienia z sgm idea spot 250 i powiem szczerze że tragedia : słaba optyka , światło gdzieś w środku się zatrzymuje , wolne zmiany koloru , ogólnie nic ciekawego ..
ja za momencik będe miał 6 sztuk nowiutkich vary ledów na stanie:D
Ogólnie to chcę spoty, żebym miał milion w kieszeni to bym się nie zastanawiał i kupił Martina lub Robe 700. Co do sugestii Krzysztofa patrzyłem tego DTS-a dość ciekawy temat.
http://www.youtube.com/watch?v=MuBzTww0iMQ
I tak właśnie się zastanawiam czy 575 koniecznie brać, czy nie lepiej wziąć 300 DTS, CLAY PACKY lub ROBIN. Np. nie 8 a 6, później dokupić.
Fajnie zrobione!!
http://www.youtube.com/watch?v=WxV7LZX1
re=related
bardzo polecam alpha spot 300 HPE.. świeci bardzo dobrze . porównywalnie do spotów na lampie 700, lekka, szybka , mała ... kup jakieś spoty z CMY nad innymi nawet bym się nie zastanawiał .. no i ogólni polecam wybrać jakąś markę i model która posiada już ktoś w Polsce lub w twojej okolicy , będziesz mieć większą sztukę to pożyczysz takie same lub sam też mógł wypożyczać
bardzo popularnym modelem ( a co ważne raiderowym ) jest robe 700 e at, pomyśl nad tym
Wiem,że 700 jest raiderową pozycją, ale cena. Mam 575 4 szt. kopia Martina (u mnie małe i średnie imprezy tylko ja świecę nikt więcej) nie narzekam, ale trzeba iść trochę do przodu i rozbudować światło. bart_krk masz rację 300 są lżejsze, czyli wygoda przy zamontowaniu. Zobaczę w jakiej cenie mogę dostać i przemyślę sprawę. Kajmar888 nie ukrywam, że bym chciał 700, ale od razu Krakowa nie zbudowali.
zastanów się do jakich celów będziesz używał urządzeń. robe 700 jest dosyć rozbudowaną konstrukcją. Pomyśl czy potrzebujesz pryzmatu ( czy masz do czego użyć, czy to twój " styl " ), zastanów się czy niezbędną jest dla Ciebie tarcza animacji. ja używam 700 wykorzystując wszystkie jej możliwości natomiast nie ukrywam że w niskich pomieszczeniach lub na małych przestrzeniach są za duże. spokojnie wystarczyłyby małe 250. rozważ co świecisz, czy typowe dicho, czy koncerty, czy może jakieś konferencyjne historie.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.026 sekund, wykonano 8 zapytań ]