Temat: kto robi koncert Metalica 16.06.10
jak w temacie , + jakies stoły , jakie światła ,, ciekaw jestem tej produkcji , ktoś zna szczegóły???
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Główna » Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight » O oświetleniu » kto robi koncert Metalica 16.06.10
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
jak w temacie , + jakies stoły , jakie światła ,, ciekaw jestem tej produkcji , ktoś zna szczegóły???
Zobacz na stronie Transcolor.
tylko koncert w warszawie to nie tylko metalica , ale tez slayer , anthrax i BeHemoth jest to festiwal a nie pojedynczy koncert ..... ale pewnie i tak transcolor.....
tylko koncert w warszawie to nie tylko metalica , ale tez slayer , anthrax i BeHemoth jest to festiwal a nie pojedynczy koncert ..... ale pewnie i tak transcolor.....
Koncerty w europie ogarnia Transcolor. Ale ten festival to część trasy Metallici
nie znam szczegółów koncertu w wawie ale jak zobaczyłem koncert w Budapeszcie gdzie Transcolor dawał graty to byłem zażenowany
Dlaczego?
Kwestia budżetu i wyboru świetlika.
Oby w W-wie było z tym pierwszym lepiej
Tego użyli w Budapeszcie: 84 x Vari*Lite Vl 3500 Wash, 48 x Vari*Lite Vl 3000 Wash, 32 x Martin Atomic 3000 / color, 24 x Molefay 4DWE, 7 x JTE Pixel Par 90, 4 x RJ Ivanhoe, 2 x RJ Cyrano, 1 x grandMA Full Size
oraz taki sam zestawik pracował w Zagrzebiu
Ostatnio edytowany przez midams (2010-05-24 20:26:35)
Patrząc na budapeszt to na 1 miejscu multimedia, pirotechnika, światło. Ale z tego co widzę to nie nasi byli reżyserami
Kwestia budżetu i wyboru świetlika.
Tego użyli w Budapeszcie: 84 x Vari*Lite Vl 3500 Wash, 48 x Vari*Lite Vl 3000 Wash, 32 x Martin Atomic 3000 / color, 24 x Molefay 4DWE, 7 x JTE Pixel Par 90, 4 x RJ Ivanhoe, 2 x RJ Cyrano, 1 x grandMA Full Size
MIdas w Warszawie będzie dokładnie tak samo, w przypadku dużych tras zestaw oświetlenia jak i realizator się nie zmieniają.
Patrząc na budapeszt to na 1 miejscu multimedia, pirotechnika, światło. Ale z tego co widzę to nie nasi byli reżyserami
nie byli ale mówiąc o wrażeniach to nie było rewelacji
midams napisał/a:Kwestia budżetu i wyboru świetlika.
MIdas w Warszawie będzie dokładnie tak samo, w przypadku dużych tras zestaw oświetlenia jak i realizator się nie zmieniają.
Tak tak Bartku ale chodziło mi o to ze to wybór świetlika danych urządzeń.
W naszym kraju jest wielu którzy potrafią wsztukować coś z niczego bądź z czegoś coś pięknego.
A ten świetlik ma już coś fajnego do tworzenia ale każdy z nas ma swój punkt widzenia i być może inaczej by to zrealizował.
Przepraszam bo niezrozumiale napisałem
Ostatnio edytowany przez midams (2010-05-24 21:05:30)
No koledzy ja pamiętam jak byłem na Stingu 130 MAC 2000 i 140 MAC 2000 wash. Szczerze po trzecim utworze wiedziałem jak będą wyglądały kolejne.
Koncert Metalica widziałem w necie i też jakoś mnie nie rzucił na kolana...
No koledzy ja pamiętam jak byłem na Stingu 130 MAC 2000 i 140 MAC 2000 wash. Szczerze po trzecim utworze wiedziałem jak będą wyglądały kolejne.
Koncert Metalica widziałem w necie i też jakoś mnie nie rzucił na kolana...
To ładna sumka tych MACzków,a ten ma troszkę Atomiców i blinderów do szaleństwa.
Tak naprawdę ludzie z innych krajów jak wpadają do polski życzą sobie huk jeden wie co a i tak 1/2 działa reszty opanować nie mogą. Zagraniczni klienci są zdziwieni ze w Polsce jest tyle urządzeń i takich znanych marek.
Wracając do "metalci" Scena nie należy do małych (to mobilna Europodium - ta alphastage największa - tu widać charakterystyczne stożki na końcach konstrukcji u dołu http://www.youtube.com/watch?v=664Pcv2g9GE ) przewagę daje jej ekran na horyzoncie - i chyba było takie założenie show designera
przykład w dobrej jakości :
http://www.youtube.com/watch?v=nRoisZFPnXE
od 3:30 widać jak padają pixele w diodzie - chyba ktoś ja podkręcił bo padły od jasnego światła.
Ostatnio edytowany przez vandj (2010-05-25 09:14:13)
na tym pierwszym filmie , głowa na froncie sceny na glebie to raczej nie varilite , raczej martin , a na liście sprzętu nie ma ich , może ktoś przyszedł i prywatnie od siebie je postawił bo światła było mało :)
co do samej realizacji hmmmm oglądałem kilka tych filmików i szału ni ma , ale cóż może taka koncepcja , choć zza granicą dużo osób tak świeci , taka szkoła
TraCol ma napisane jak by tylko wymieniali swój sprzęt . Mozę ktoś dosprzęcił widowisko.
Ostatnio edytowany przez vandj (2010-05-25 11:35:57)
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.026 sekund, wykonano 10 zapytań ]