Temat: Ewa Farna rider
Co sądzicie, mnie zaskoczyło.
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Główna » Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight » Ridery polskich wykonawców - oświetlenie do 2012 » Ewa Farna rider
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Co sądzicie, mnie zaskoczyło.
Wymagany sprzęt, czy dopisek na końcu, który wskazuje, że... po co w ogóle ten rider??
Ostatnio edytowany przez LuckyDj (2010-05-11 19:20:18)
Zastanawiam się, przeglądając takie ridery, po co one są pisane. Sam miałem okazję zrobić kiedyś koncert na który było ciśnienie żeby się odbył. W riderze nowocześnie i drogo, koniec końców zawisnęło 30 parówek. Ile koncertów jest w stanie zagrać w Polsce artysta (lepszy czy gorszy) z pełnym osprzętem wymienionym w riderze? A zapis o jednej możliwej firmie to już jakaś masakra.
Generalnie podoba mi się rider COMY. Świetlik zna zespół i potrafi sobie poradzić w każdej sytuacji.
Fajny zapis ma IRA - strobo Atomic lub inne z możliwością efektu blinerra
Ostatnio edytowany przez początkujący p. Światełko (2010-05-11 22:21:37)
no troszke... ale takie czasy .. hee
No tak ale jaka tu rozbieżność zaczynają od CP a kończą na Elatonie, Flesh-u (chociaż te panele dobre bo tanie i robią swoja robotę).
początkujący p. Światełko - Flashery15 SGM-a tez maja efekt brust - jeśli Ci o to chodzi
Nie wiem co to brust, miało być blindera. A taki efekt to można osiągnąć na strobo "zacnej" firmy HQ - sprawdziłem organoleptycznie. Zapis w czasie gdy wszyscy chcą atomici z kolorkami ciekawy i rzekłbym nawet śmiały.
Ale kozacki! Kto go spełnia ?
Zastanawiam się, przeglądając takie ridery, po co one są pisane. Sam miałem okazję zrobić kiedyś koncert na który było ciśnienie żeby się odbył. W riderze nowocześnie i drogo, koniec końców zawisnęło 30 parówek. Ile koncertów jest w stanie zagrać w Polsce artysta (lepszy czy gorszy) z pełnym osprzętem wymienionym w riderze? A zapis o jednej możliwej firmie to już jakaś masakra.
Generalnie podoba mi się rider COMY. Świetlik zna zespół i potrafi sobie poradzić w każdej sytuacji.
Fajny zapis ma IRA - strobo Atomic lub inne z możliwością efektu blinerra
Racja.
Spoko goście i bardzo ich cenie bo potrafią coś z niczego wyrzeźbić
A najlepsze jest to ze ta firma która zapewnia technikę estradową to pomyka na Elationach i o starych poczciwych MAC 500 i 600 To ja niewiem jak się do tego mają; Groda, TSE czy Transcolor potentaci na naszym rynku. To podobnie jak na zasadzie Doda - Lizoń.
grandMA 1 full size rozumiem, ale z serii grandMA 2 to light jest już wypasem/gigantem znacząco przerastającym full-size jedynkę.
Myślę że ultralight2 z monitorkiem HD też by wystarczył.
grandMA 1 full size rozumiem, ale z serii grandMA 2 to light jest już wypasem/gigantem znacząco przerastającym full-size jedynkę.
Myślę że ultralight2 z monitorkiem HD też by wystarczył.
Może to kwestia niewiedzy twórcy rideru
A zna ktoś z Was w ogóle tę firmę?
Bo ja np pierwszy raz w życiu widziałem jak ktoś adresuje 16 kanałowe urządzenia w sposób:
Pierwsze - 1,
Drugie - 16,
Trzecie - 31 ...
Ostatnio edytowany przez LuckyDj (2010-05-12 18:33:17)
A zna ktoś z Was w ogóle tę firmę?
Bo ja np pierwszy raz w życiu widziałem jak ktoś adresuje 16 kanałowe urządzenia w sposób:
Pierwsze - 1, zajmuje 15 ch ale jest 16 ch
Drugie - 16, j.w.
Trzecie - 31 j.w. ...
Nie no fajnie Jutro tak spróbuje z Entour'ami
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.027 sekund, wykonano 8 zapytań ]