Temat: Coma
Coma - światło
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Główna » Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight » Ridery polskich wykonawców - oświetlenie do 2012 » Coma
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Coma 2011!
Nowy świetlik - nowy rider
Że od Natalii Kukulskiej
12 x MAC301 / VLED A7 Zoom ( standard mode 16bit) lub ClayPaky AlphaBeam 300....troche masło maślane z tego...co ma wspolnego mac 301 z vledem a7 to wiadomo...ale co tu robi cp....troche dziwny zamiennik..hehe...swoja droga ciekawy rider.. ....
jako tako skupisz variledy na te stopnie na oświetlana bliska odległość jest efekt podobny co prawda szerszy ale podobny
no efekt nie do końca podobny bo z beama zaswiecisz ostro i możesz walnąć gobosy, poza tym alpha beam nie ma zooma co znacznie ogranicza możliwości lampy więc danie beama jako zamiennika 301/a7 też mnie trochę zdziwiło. urządzenia osobno spoko, ale jako alternatywa jednych dla drugich hmmmm....
Sluchajcie generalnie realizator świeci realizator ma koncepcje i to on decyduje. Skad wiecie, że jest to zamiennik, moze kolega ma dwie koncepcje jedna na alpha beamach druga na jb i stosuje je zamiennie, ot taka innowacja. Pozatym obie lampy maja cechy wspolne, pytanie co kto potrzebuje; beama zawsze mozemy rozfrostowac, a gobosow nikt nie kaze urzywac
tu masz racje kiju...polac mu hehe
i jakoś Bartek potrafił zrozumieć zamierzenie ... nie zamiennik a alternatywne rozwiązanie ( w zależności od warunków )
A ja piszę w swoim riderze - cyfrowy korektor parametryczny w torze wokalu. Jest wielu którzy kręcą na to nosem, ale ja tak chce, bo tak mi wygodnie i już.
i jakoś Bartek potrafił zrozumieć zamierzenie ... nie zamiennik a alternatywne rozwiązanie ( w zależności od warunków )
słyszałem że to również na robe 575 at da radę zrobić...
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.025 sekund, wykonano 8 zapytań ]