Odp: Martin Atomic 3000
A linia DMX jest 120Ohm i zakończona terminatorem ?? Taki atomic to źródło dosyć potężnych zakłóceń...
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A linia DMX jest 120Ohm i zakończona terminatorem ?? Taki atomic to źródło dosyć potężnych zakłóceń...
Mam takie pytanie... Jakie zabezpieczenie najlepiej użyć do Atomica 3000?
Kumpel twierdzi, że musi być bankowo C32. I tłumaczy tym, że na inny nie pracuję tak jak powinno...
Strobo wieszam w klubie...
Jeszcze jedno pytanie, jaki palnik i gdzie dostanę do tych atomiców?
Ostatnio edytowany przez oSA (2010-10-28 10:36:21)
Atomic 3000 pobiera prąd udarami. Bezpiecznik ma zwłoczny 20A, a deklarowany szczytowy pobór prądu to 33A.
Bezpiecznik o charakterystyce B może być zbyt szybki. Proponuję pamiętać też o grubych kabelkach.
Lampa do Atomic 3000 na zasilanie 200-240V, to MAX-15, do kupienia u nas.
Ja osobiście zawsze ciągnę osobną nitkę prądową do atomica prosto z rozdzielni głównej i na jedną sztuke bezpiecznik 20A o charakterystyce C wystarcza. A co do AVO to praca bez UPS jest bardzo stresująca.
KacperP, co do kabli to obecnie leżą 3 x 1.5mm, ale raczej pociągnę grubsze...
Linka do was można prosić?
Karolus, i C20A chyba zamontuje... Jak coś to się zmieni
Dzisiaj jednak będą na tym kablu 3 x 1.5mm Mam nadzieje, że wszystko będzie ok
W instrukcji stoi, aby doprowadzać zasilanie kablem z żyłami 2,5 mm2 i aby był jak najkrótszy... i to mowa o jednym Atomic.
Witam jeżeli chodzi o bespiecznik w użądzeniu wyciełem otwór na esa 20amper c i po problemie Dla zainteresowanych zamieszcze foto pozdro.
Witam jeżeli chodzi o bespiecznik w użądzeniu wyciełem otwór na esa 20amper c i po problemie Dla zainteresowanych zamieszcze foto pozdro.
To boli
poziom bezmyślności przekroczył normy europejskie...
Foto przerubki:
W powyższej wypowiedzi zrobiłem błąd es ma 25A C
wytłumacz nam tu zgromadzonym, na jakiej podstawie i w ogóle dlaczego zastosowałeś bezpiecznik automatyczny typu es 25A C
(mam tylko nadzieję, że ten atomic nie śmiga na plenerach...)
Ostatnio edytowany przez Mikey (2012-07-10 07:40:21)
wytłumacz nam tu zgromadzonym, na jakiej podstawie i w ogóle dlaczego zastosowałeś bezpiecznik automatyczny typu es 25A C
(mam tylko nadzieję, że ten atomic nie śmiga na plenerach...)
Troszkę głupota ale jak nie spróbujesz to się nie dowiesz. Co ma to wspólnego z plenerem ? Co najwyżej płytka i żyły nie wytrzymają skoro pierwotnie Atomic pracuje na 20A.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.026 sekund, wykonano 8 zapytań ]