Temat: problem z Alfą
co jakiś czas wyłącza się i włącza
była kilka razy w serwisie ale wracała i nic się nie zmieniało
może miał ktoś taki przypadek ??
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ja ostatnio miałem przypadek że co nie kliknołem to się wyłączała na 2 sek. i siedze sobie podczas spektaklu nie wiedząc o tym, chce zmienić zestaw, a tu mi się byłącza na chwileczkę, na scenie tylko migneło wszystko. Ale puźniej gdy ją 2 razy zresetowałem to się naprawiła
kolego wymien baterię od podtrzymania
to była pierwsza rzecz jaka mi przyszła do głowy
nie pomogło
sprawdź złącze zailacza.. ale możesz też wymienić taśmy bo to tani koszt
oczyść płytki i sprawdź czy gdzieś nie ma zwarć przez obudowę (np. odpala bez obudowy) jeśli wykluczymy element mechaniczny w tym resetowaniu (czyli zwarcia i odlepianie się elementów od płytki) to znaczy że scalaki poleciały ze starości tj. ich bramki półprzewodnikowe nie wytrzymują i albo nowa elektronika albo próby ze słabszym zasilaniem ale to raczej metoda partyzancka:P
jak kiedyś miałem swoją alfe i 250 to był taki wypas że wyrywało z butów... też mi się działy takie historie.
po wymianie baterii było ok.
ale to kiedy się zrestartowała-wyczyściła to nie było żadnej reguły ... jak jej się zachciało...
byłem z tym problemem w agacie to wymienili mi tylko eprom z softem
Sprawdź czy Alfa ma na pewno 230V, miałem kiedyś to samo w plenerze na długim kablu zasilającym. Napięcie oscylowało w granicach 190-200V i Alfa co chwile robiła reset
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.020 sekund, wykonano 8 zapytań ]