Odp: Z czego zrobić horyzont na scene plenerową? Gdzie kupić?
Kupiłem na prędce, siatkę ( cieniownik ) ze sklepu orodniczego ... zobaczę jak się sprawdzi
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Główna » Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight » O oświetleniu » Z czego zrobić horyzont na scene plenerową? Gdzie kupić?
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Kupiłem na prędce, siatkę ( cieniownik ) ze sklepu orodniczego ... zobaczę jak się sprawdzi
zapodaj fotke jesli sie uda potem
kolesie od plandek byli, ale może skontaktować się z kolesiami od max-print'ów? Choć problemem może być wąska gama kolorystyczna, z drugiej strony można to to fajnie zadrukować
Mozna stosować jeszcze materiał do szycia żagli... Taka siatka czarna właśnie. Znam firmę która tak stosuje.. Jest bardzoi wytrzymała i można ją popsuc praktycznie tylko wycinając perfidnię dziure ostrym nożem Przypadki losowe, choc nam własnie się tak zdażyło
Można więcej konkretów Alicjo?
Wytrzymałość wytrzymałością... ale jak ten materiał ma się do przepuszczania powietrza i wody?
Mozna stosować jeszcze materiał do szycia żagli...
wiec przepuszczalność będzie mała - znaczy zadaszenie latawiec-połamaniec
ja porobisz przekątne - stężenia w prawie wszystkich płaszczyznach to nie jest takie hop aby go połamać.
no i odciągi ... mile widziane zbiorniki z wodą
Hmmm odciągi odciągami a przekątne swoja droga - ale jak czasem zawieje to nie ma zmiłuj
Zbiorniki z woda - no fakt już to widzę firma stawia scenę 12x10 i stawia 4 lub 6 zbiorników z wodą.
Przy dużych konstrukcjach nawet po 2 zbiorniki widziałem. na element podstawy.
Właśnie ta siatka... No powiem sszczerze, że nie widzialm żeby ktoś stosował coś innego...
Każdy ma jednak pewnie swoje zródlo takich siatek. Są stosowane w wielu dziedzinach zycia.
Jesli chodzi o wiatr i wode...
Jesli spadnie na nią pod kątem sciana deszczu no to nie oszukujmy sie troche sie naleje....
aczkowliek przed drobnym deszczem jest tez jakims zabezpieczeniem..
Jesli chodzi o wiatr przepuszza i jest to plus....
w górach w sierpniu mielismy do sceny przyczepione plandeki zwykle i prawie sie przewrocila scena gdy pierwszego dnia dmuchną "halny" ;p
Przy takiej siatce taka sytuacja się nie wydarzy... Mozna tez ta siatke kupic w firmach ktore robia nadruki banerowe nazywa się dokładnie:
SIATKA MESH- siatka winylowa przeznaczona do ekspozycji na zewnątrz pomieszczeń, najczęściej stosowana na elewacjach remontowanych budynków, gdzie wiszący baner nie może zasłaniać całkowicie dostępu światła i mozna zadrukowac cala jej powierzchnie
Ostatnio edytowany przez Alicja (2009-10-27 14:23:04)
Właśnie ta siatka... No powiem sszczerze, że nie widzialm żeby ktoś stosował coś innego...
Każdy ma jednak pewnie swoje zródlo takich siatek. Są stosowane w wielu dziedzinach zycia.
Jesli chodzi o wiatr i wode...
Jesli spadnie na nią pod kątem sciana deszczu no to nie oszukujmy sie troche sie naleje....
aczkowliek przed drobnym deszczem jest tez jakims zabezpieczeniem..
Jesli chodzi o wiatr przepuszza i jest to plus....
w górach w sierpniu mielismy do sceny przyczepione plandeki zwykle i prawie sie przewrocila scena gdy pierwszego dnia dmuchną "halny" ;pPrzy takiej siatce taka sytuacja się nie wydarzy... Mozna tez ta siatke kupic w firmach ktore robia nadruki banerowe nazywa się dokładnie:
SIATKA MESH- siatka winylowa przeznaczona do ekspozycji na zewnątrz pomieszczeń, najczęściej stosowana na elewacjach remontowanych budynków, gdzie wiszący baner nie może zasłaniać całkowicie dostępu światła i mozna zadrukowac cala jej powierzchnie
Możesz zdobyć adres konkretnego producenta... ewentualnie firmy która robi takie sitaki gotowe na scenę, bo ja już obdzwoniłem wiele firm i nic ciekawego nie znalazłem.
Ta firma robiła specjalne siatki na scenę z atestem 26 zł m2 netto
Mamy taką siatkę z nadrukiem zachodu słońca na scenie miejskiej. Ale co do producenta to musiałbym zapytać. Zdaje egzamin. W sumie to każda firma zajmująca się reklamą wielko formatową powinna wiedzieć o co chodzi. Jak chcesz to się dowiem kto to robił i prześle.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.031 sekund, wykonano 8 zapytań ]