Temat: Jak zrobić festival?
Chcę zorganizować festival muzyki Haus and Trace. Wiem że musi powstać projekt i jest on w połowie. Musze uzyskać pozwolenie od burmistrza. Znaleźć sponsorów i założyć stowarzyszenie oraz konto bankowe by mogły być wpływy. Załatwić katering i koncesje na alkohol (ale w naszym wypadku to odpada bo chcemy by impreza była dla młodzieży bez alkoholu) Co jeszcze muszę zrobić?
Chcemy uzyskać sponsoring od firm:
athletic lub alustage - scena
Ragtime - Nagłośnienie
lokalne firmy (Protea, Famak, Rialex, Sigienia Aubi, Cuprod)
Feldman - Catering
Urząd Miasta - Plac (Błonia)
KDK-Kluczborski dom kultury - Patronat
Klucz-Druk - Plakaty
Telewizja + Radio = Reklama
Znacie może któreś firmy i możecie mi powiedzieć czy warto w nie uderzać? Jakieś podpowiedzi?
I jeszcze pytanie do pana Ropniaka czy jest możliwość aby wasza firma była naszym sponsorem w formie oświetlenia imprezy?
Impreza nosiła by nazwę "Sun Music Festival"
Cały dochód (sprzedaż gadżetów + pozostałości od sponsorów) został by przeznaczony na kolejny rok. Impreza z zyskującą popularnością została by powiększana a w przyszłości podjęte rozważaniu zostało by organizowaniu jej w kilku miastach jednocześnie. Za pieniądze kupili byśmy własny sprzęt i z biegiem czasu stało to by się samodzielną imprezą.
No i jak wcześniej wspomniałem impreza ma na celu zrzeszyć młodzież, pokazać że można dobrze się bawić bez alkoholu i przy okazji udowodnić że coś jeszcze się dzieje w naszym mieście.
Ostatnio edytowany przez Spot (2009-04-19 22:47:46)