Temat: 8 pytań odnośnie Pilot -a 2000
Mam kilka pytań odnośnie w/w sterownika DMX mianowicie:
1. Czy jest jakiś soft, którym mógłbym przygotować programy na komputerze i wgrać później do sterownika ?
2. Czy istnieje możliwość sterowania nim z poziomu komputera za pomocą złącza midi (podejrzewam że jest, tylko jakim programem...) ?
3. Czy można na nim zrobić efekt fazowości (nie wiem czy to dobrze nazwałem) na głowach ?
4. Czy jest do niego polska instrukcja ?
5. Czy jest gdzieś w necie (najlepiej po PL) jakis toutorial jak przypisywać w nim kanały, programować urządzenia, i tworzyć programy ?
6. Ustawiam głowy "z palca" czyli wciskam przycisk "unit" bawie sie suwakami i kanałami, wszystko lata jak należy i teraz pytanie - jak zapisać to ustawienie, żebym później mógł je szybko przywołać ?
7. Czy jest możliwość zaprogramowania jakiegos przycisku, żeby po jego naciśnięciu głowy przechodziły np. w tryb strobo a pozostałe światła gasły ?
8. Jak sterować ręcznie np. czterema głowami naraz jeśli są przypisane do różnych kanałów ? Chodzi o to, że np. wykonuje ruch joystickiem i wszystkie głowy sie odrazu "słuchają" bez zabawy przyciskami kanał