Temat: Zasilanie
Jak się ciągnie w wielkim świecie zasilanie do światła konwencjonalnego od dimmerów tak żeby było szybko, prosto i estetycznie? Jakiś kabelek wieloparowy zakończony hartingami? Skąd takiego multicore-a dla zasilania wziąć?
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak się ciągnie w wielkim świecie zasilanie do światła konwencjonalnego od dimmerów tak żeby było szybko, prosto i estetycznie? Jakiś kabelek wieloparowy zakończony hartingami? Skąd takiego multicore-a dla zasilania wziąć?
Różnie bywa. Często wykorzystywane złącza to: harting, socapex. Niektóre ekipy ustawiają dimmery na kracie i doprowadzają tylko pion i dmx.
Pozdr
Ostatnio edytowany przez ropniak (2009-03-24 22:45:53)
Skąd wziąć?? No w takim sklepie Elwolight mają, znasz może ??
Co do przewodów wieloparowych to polecam poszukać jakiś w gumie co prawda 2 razy cięższe ale jak jest zimno to docenisz gume w porównaniu z poliwinitem w którym są te szare przewody.
W elwolightcie na stronie niestety nie znalazłem, choć podejrzewałem że pewnie są i liczyłem na to że jeśli moje przypuszczenia są słuszne to admin o tym napisze.
Możesz rozwinąć jakoś temat tej gumy? Czym to się w praktyce różni?
chodzi o to że przewód gumowy będzie cięższy z uwagi na większą ilość izolacji
ale w niższych temperaturach będzie duużo bardziej elastyczna
Generalnie standartem w Polsce są socapexy ew. hartingi. Co do kabli to mege Ci dać namiar na firmę która cos takiego sprzedaje (wykonują sami na zamówienie), ew. możesz poskladac sam. Co do kabli to tak jak kolega napisal lepiej użyć tych w tzw. gumie
przede wszystkim ABL Kolego.
Hmm... Prawdę mówiąc to nie widzę u nich na stronie w ofercie kabli... Trzeba się z nimi skontaktować osobiście coby jakieś informacje na ten temat zdobyć?
dokładnie tak, na stronie nic nie ma.....a należy do nich zadzwonić i robią na zamówienie wszystko czego potrzebujesz:) ja pracuję tylko na okablowaniu ABLowskim.
W elwo znajdziesz jedne i drugie i zrobią...........na stronie nie ma
Na stronie to jet może z 1/1000 tego co naprawde u chłopaków można dostać
Koledzy jaki jest koszt powiedzmy 25m. socapexa w gumie ( duża jest różnica w cenie pomiędzy gumą a polvinitem?)
tu są gotowce ale wymiaru i średnicy żyły nie podają i tez nie ma pewności czy to guma.
http://www.prosklep.com/productList/ind
tykowy.htm
tu masz z metrami
http://www.scort.pl/showtec-socapex-kab
y-25m.html
na zimę jak znalazł gumowane z plastikami to idzie się powiesić.
Ostatnio edytowany przez vandj (2011-01-25 20:14:15)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.025 sekund, wykonano 9 zapytań ]