Temat: TimeCode w LightJockey...
... czy jest ktoś na forum - kto ma wiedzę na ten temat....? chodzi mi programowanie zmian scen do czasu utworu muzycznego...
- pozdrawiam i czekam z nadzieją na pomoc...:))
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
... czy jest ktoś na forum - kto ma wiedzę na ten temat....? chodzi mi programowanie zmian scen do czasu utworu muzycznego...
- pozdrawiam i czekam z nadzieją na pomoc...:))
ten pdf pewnie Ci pomoże...
INSTRUKCJA PL
dzięki serdeczne za szczerą pomoc - zapoznałem się z tą instrukcją już dawno - ale jest to wersja dość mocno okrojona i nic tam nie pisze na ten temat;(
................. POMOCY !!!!!!!!
Aktualnie dostępna na stronie Martina instrukcja też tego tematu nie porusza.
Jest deklaracja takiej możliwości w opisie na stronie, ale nie ma nic o szczegółach. Poza SMPTE i MIDI Timecode jest także WinAmp wspomniany.
Chodzi o synchronizację z dźwiękiem, czy dosłownie stosujesz jakąś formę zewnętrznego kodu czasowego?
najłatwiej robić to przez winampa, problem jest tylko taki, że chcąc zmienić jakąś sekwencję pod koniec kawałka musisz odsłuchiwać go od początku, no i masz tylko 12 slotów w cue co tez jest sporym ograniczeniem.pozdrawiam
sebastian
Ostatnio edytowany przez colorsc (2009-03-03 18:26:39)
....... właśnie - sedno problemu zawiera się chyba w użyciu winampa... robiłem już jakieś próby "na sucho" i coś mi się tam (w Cue) zmieniało... jednak było to bardzo przypadkowe i niejasne dla mnie....
opiszę dokładnie o co mi chodzi.... Formacja taneczna ma do zatańczenia 12 utworów. W każdym kawałku jest od 7 do 28 sekwencji świetlnych, które muszą się pojawić w odpowiednim momencie konkretnego utworu (nie ma sensu tego zapisywać na kartce papieru w formie scenariusza...;). W Cue jest 12 slotów - powiedzmy, że sekwencje mogą się składać z kilku kolejek - o określonej przez nas szybkości zmian (stanowi to jakieś rozwiązanie...). Nie wiem, czy tak można zrobić dla jednego utworu - czy całej, aktualne odtwarzanej listy w winampie? Pewnie można zrobić odrębną Cue list dla poszczególnych piosenek....
Pozdrawiam - Sylwek
Ostatnio edytowany przez loopyn's (2009-03-04 11:50:03)
... opiszcie proszę sposób edycji z wykożystaniem winampa..... - będę niezmiernie wdzięczny
... czy naprawdę jest to aż tak "odległy" temat......
ponawiam prośbę....
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.021 sekund, wykonano 9 zapytań ]