Temat: MA dot2 on PC + dot2 3d - praca na ekranie rozszerzonym
Witam.
Napotkałem taki problem. Na jednym komputerze odpalone dwa programy dot2 on PC i dot2 3d, show - wgrane firmowe demo show. Wszystko działa ok.
Podłączam drugi ekran ( w moim przypadku TV ) i ustawiam pracę na ekranie rozszerzonym, zaczynam przesuwać okno z 3d na drugi monitor i gdzieś tak do połowy wszystko działa, po jej przekroczeniu połówka na ekranie komputera gaśnie a na tv wyświetla ruch. Po przesunięciu całości okna na drugi ekran animacja światła zatrzymuje się lub tez nie i widać tylko pół sceny.
Co dziwniejsze serduszko u góry pulsuje i są podawane wartości FPS a ruchu głów nie ma. Wydaje się, że pamięci i procesora nie brakuje.
Jeśli zamienię je miejscami, tj on PC na TV a 3d na laptopie to on PC na tv działa, znaczy jest uwidoczniona animacja np efektów itp.
Próbowałem ustawić 3d aby korzystał z maksymalnej wydajności karty dodatkowej ale wtedy nie wyświetla nic, nawet na samym komputerze, mówiąc nic mam na myśli, że pojawia się okno programu ale w polu roboczym nie ma świateł i sceny. Nie wyświetla nawet tej pokratkowanej płaszczyzny roboczej ani znaczka dot2.
Co robię nie tak, albo co mam zrobić jeżeli to możliwe, abym na laptopie (bo ma dotyk) mógł uruchomić on PC , a na dodatkowym monitorze 3d? Proszę o pomoc.
Ostatnio edytowany przez nasula (2017-03-14 17:09:28)