Temat: "Straszenie" aktualną instrukcją do grandMA, wersja 5,9x
Jako że jestem chwilowo "nasączony", to jestem chwilowo trochę durny, niedyskretny i ryzykujący kredytem prestiżu w firmie:
Będzie nowa wersja "polskiej" instrukcji do grandMA, dla wersji softu 5.9x.
Nie podkładam swojej minimalnej reputacji za pełną poprawność tłumaczenia.
Mogę tylko zarzekać się, że przykładałem starań do sensowności tłumaczenia na tyle, na ile miałem wiedzy, spostrzegawczości i czasu w momencie tłumaczenia.
Generalnie tłumaczenie jest dosłowne, nie zawsze zgrabne wobec polszczyzny. Dlatego pisałem w cudzysłowiu, że to "polska" instrukcja.
Charles de Gaulle publicznie ogłosił chęć rzucenia palenia, aby nie wykręcić się z tego ("chłyt psychologiczny").
Podobnie ja ogłaszam, że jest już przetłumaczona na polski instrukcja do grandMA micro/pico software 5.9xx, aby obciążyć swoje sumienie, aby sprawy mniejszej wagi nie powstrzymały mnie przed ostatnimi sprawdzeniami i korektami przed publikacją.
Jeśli nie będę miał szeregu rzeczy "na wczoraj", to będzie głupio, jeśli nie wyrobię się na marzec.
Jak będzie spokój, to jeszcze styczeń dożyje publikacji.
Zużyłem dwa i pół miesiąca na tłumaczenie i inne czynności wokół tego - chyba czas zrzucić tą bombę na was
Niczego teraz nie obiecam do co rozszerzenia instrukcji do poziomu grandMA full size, light, ultralight, ale tylko że mam to na uwadze, choćby tylko dla swojej wiedzy i frajdny - w tej chwili żadnych dat poza szczerą intencją.
Nie wiem jeszcze w jaki sposób będę zbierał zastrzeżenia, aby nie utopić firmowej skrzynki mailowej i komórki dziesiątkami emaili co do tego samego błędu i nie zgubić jednocześnie naprawdę trafnych, wartościowych i niebanalnych uwag.
Ostatnio edytowany przez KacperP (2009-01-23 23:15:00)