Odp: SGM Studio 24 Scan Control + i -
SGM SC 12/24 Podsumowanie !!!
To znowu ja przez cały sezon nie było mnie na forum z wiadomych przyczyn. Ale teraz już jestem i chciałem napisać wam co teraz sądzę o tym stole po przepracowaniu z nim 3 miesięcy na różnych urządzeniach.
Wady:
-Bez wątpienia jego podstawową wadą jest ograniczenie tylko do 12 urządzeń inteligentnych!!!
-Beznadziejnie czuły Joystick (ale to wada raczej częściej występująca w stołach w tym przedziale cenowym)
-Brak możliwości zapisania Fixtury do urządzenia jeśli posiada jakikolwiek najmniejszy błąd.
-Brak na stronie gotowych Fixtur do urządzeń które są popularne na rynku już od 2 lat. (wada bardziej dokuczająca początkującym użytkownikom)
Zalety:
-Możliwość przypisywania danej sceny urządzenia pod suwak i do tego w każdej chwili można dodać dany preset (pod jednym suwakiem mamy np. Żółte Głowy+ Niebieskie pary + 50%Blindery)
-Opcja mniej skomplikowanego(dokładnego) programowania scen poprzez używanie gotowego ruchu (wybieramy tylko wielkość, szybkość itp. zmian)
-Bardzo łatwa możliwość robienia programów tylko dla samych parów. (połączona z wejściem audio dzięki czemu przy mniejszych zespołach nie musimy siedzieć przy stole tylko leci program zespół przestaje grać światła stają)
Podsumowanie:
SGM SC 24 świetnie nadaje się do pracy na imprezach na których wykorzystywane jest do 10-12 głów i kilkanaście parów itp. świecenie na nim jest łatwe i przy odrobinie wprawy może dać dużo przyjemności.
Odpowiedzi na posty:
-Niema w nim nic nie ambitnego (tu pozdro dla Janka)
- Jestem ciekawy ile robisz scen(po 12 kroków) jeśli z jednej imprezy zwinąłeś się o 4 rano a druga jest 100-300km dalej i spałeś tylko 2 godz. (w samochodzie) pozdrowienia dla kiju