16

Odp: grandMA + Art-net node

to po co art-net?

17

Dla takich osób jak Ty, żeby miały co robić w piątkowy wieczór.

http://www.galeriaotwock.waw.pl/avekamil/jeb.jpg

18

Problem był w firmware w 2port node.
Posty pisałem w afekcie. ;p

19

Krótko i zwięźle.
MAonPC 6.801, bez 2PortNode + wizualizer Lightconverse. Można jakość wysłać sygnał z PC do wizualizera aby coś podejrzeć? Może być po sACN lub MANet (Lightconverse przyjmuje ArtNet, sACN, GMA). Czy jak nie ma parametrów to nic nie zrobię? Muszę szybko coś podejrzeć z MA1 na swoim legalnym wizualizerze, więc odpowiedzi skorzystaj z Wysiwyga, i GMA3D nie mają sensu. Rysunek mam gotowy i muszę tylko coś sprawdzić - szybko i sprawnie.
dzięki za odpowiedź

20

makon napisał/a:

MAonPC 6.801, bez 2PortNode + wizualizer Lightconverse. Można jakość wysłać sygnał z PC do wizualizera aby coś podejrzeć? Może być po sACN lub MANet (Lightconverse przyjmuje ArtNet, sACN, GMA). Czy jak nie ma parametrów to nic nie zrobię?

Nie. Bez licencji do parametrów nie wyjdą żadne sygnały DMX.

21

to super soft....nic tylko do pracy w domu przed koncertem... wiem jest MA3D ale Lightconverse czy Capture to wyższa liga, a na WYSiWYG nie stać mnie. Na szczęście to tylko chwilowa potrzeba skorzystania z tego. Chyba, że czegoś nie doczytałem odnośnie ustawien w LC, ale skoro Kacper pisze, że system nie wypuści sygnału to nie wypuści.
dzięki Kacper za odpowiedź

22

ale juz z command wing działac będzie smile  ten vizualizer to darmowy?

23

makon napisał/a:

wiem jest MA3D ale Lightconverse czy Capture to wyższa liga

grandMA 3D ma trochę inne przeznaczenie, jest "wypasionym" podglądem do grandMA, który robi też backup danych spektaklu. Zarówno przed jak i podczas sztuki. Nie ma planów "wchodzenia w buty" programów do projektowania instalacji.
Wizualizacja do programowania przed show - tak, ale również wizualizację edytorów Blind oraz Preview Edit, które z założenia nigdy nie wychodzą przez DMX i z tego samego powodu nie są dostępne w "klasycznych" wizualizerach.
Ma swoje ograniczenia, ale można też zrobić własne urządzenia nie oglądając się na innych.

makon napisał/a:

Chyba, że czegoś nie doczytałem odnośnie ustawien w LC, ale skoro Kacper pisze, że system nie wypuści sygnału to nie wypuści.

Wiele urządzeń i programów obecnie "odbiera MA-Net 1/2", ale chodzi o dane DMX strumieniowane w sieciach grandMA 1/2 w sesjach konsolet. Bez licencji parametrów ten składnik po prostu nie jest wysyłany. Tylko sterowniki do WYSIWYG oraz do ESP Vision, które zostały napisane przez MA Lighting działają na specjalnych prawach, i wtedy "gołe" onPC wystarczają do wizualizacji w tych programach.
Przy grandMA 3D następuje kopiowanie danych show, oraz synchroniczne odtwarzanie tego samego na konsolecie/onPC i na 3D, bez potrzeby przesyłania DMX.

bart_krk napisał/a:

ale juz z command wing działac będzie smile  ten vizualizer to darmowy?

Powinno działać wszystko, dopóki nie przekroczymy limitu parametrów. Parametry poza tym limitem nie będą liczone/wysyłane.