Temat: Które głowy wybrać
Witam,
Chcę kupić ruchome głowy. Forum przejrzałem, poczytałem i już nie wiem co robić. Gubię się w tym wszystkim. Dlatego proszę o pomoc. Mam do dyspozycji 6tys na jedną głowę. Na początek chcę kupić 4szt. W roku 2013 kolejne 4. Głowy mają świecić w pomieszczeniach zamkniętych głównie przyjęcia i eventy (dekoracja sal światłem). Jestem żółtodziobem jeśli chodzi o świecenie. Wiedzę czerpię głównie z tego forum i dopiero się uczę. Głowy nad którymi się zastanawiam:
Martin Mac 250 Entour (używane 2szt. za 11tys w case ściągane z zachodu. Przepracowane podobno 3500godz. Czy to dużo? Proponuje mi to Pana Tomka z firmy lightdesing.com.pl - podobno znany w środowisku świetlików. Czy to zaufana osoba?)
Robe Club Spot 250 CT (nowa)
Eliaton Desing Spot 250 Pro (nowa)
Coemar Pro Spot 250 LX (nowa)
GLP Ypoc 250 pro (nowa)
Future Light PHS 250 (nowa)
ShowTec Phantom 250 Spot (nowa)
Do sprzętu używanego jestem średnio nastawiony po tym jak ostatnio pojechałem oglądać używki GLP. Ale na forum często czytałem, że lepsze używane Martiny niż nowe te pozostałe. W sumie za 1 używanego martina mogę mieć 2 showteca lub jedną nową ROBE. W końcowym efekcie zamiast 4 może świecić 8 główek. Naprawdę nie wiem co robić. Większość na forum pisze, że używa martinów lub główek z jeszcze wyższej półki. Nie mam niestety za często możliwości podpatrzenia firm oświetleniowych ponieważ co weekend mam imprezy ale kiedyś na jednej dość znana firma zajmująca się oświetleniem używała GLP i dlatego zadaję sobie pytanie: czy rzeczywiście liczy się tylko Martin itp. i tylko tym świecicie? Co robić...