Odp: Problem
A ja bym chciał się zapytać co jest używane. Co to za "konwerter", jaka "grandMA"? Co i z czym?
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A ja bym chciał się zapytać co jest używane. Co to za "konwerter", jaka "grandMA"? Co i z czym?
USB to też transmisja różnicowa I w dodatku ciężko ją zakłócić na odległości do 2 metrów. Chyba że przewód jest dłuższy, ale wtedy nie ma prawa to już poprawnie działać (patrz specyfikacja USB).
Jeśli już, to obstawiałbym iż port USB nie wydala z zasilaniem konwertera, bądź nie trzyma napięcia 5V.
Ostatnio edytowany przez tomcio (2012-04-22 12:05:46)
U mnie taki problem się też pojawia. Konwerter Dab System DMX. Co jakiś czas wszystko się zatrzymuje i gaśnie dioda na konwerterze. Wszystko staje i dopiero jak zrestartuje program lub wpinam od nowa konwerter zaczyna działać. Uciążliwe to jest i dlatego teraz inwestuje w stolik schowteca 512.
z deszczu pod rynnę ;p ale moze przynajmniej nie bedzie przerywalo ;p
sorka za off top
coolibeer dotarł do Ciebie mail ode mnie?
sorka za off top
coolibeer dotarł do Ciebie mail ode mnie?
Tak doszedł.
Janek jak się nie ma kasy na GM to trzeba sobie jakoś radzić
a masz konwerter z optoizolacją?
ja jak miałem zwykły z DAB to rozłączało mi jak coś działo się z prądem
jak kupiłem z optoizolacją problem zniknął totalnie
a masz konwerter z optoizolacją?
ja jak miałem zwykły z DAB to rozłączało mi jak coś działo się z prądem
jak kupiłem z optoizolacją problem zniknął totalnie
A podasz pełną nazwę firmy konwertera z optoizolacją?
No niestety kupiłem najtańszy i teraz wiem dlaczego tak się dzieje http://sklep.dab-system.com/Konwerter-USB-DMX512
no właśnie z tym najtańszym miałem takie jazdy że się rozłącza jak tylko coś działo się w sieci
np. lutownica w okolicy
Czyli który najlepiej kupić coby później nie było rozczarowania? Z Showteca 512 rezygnuje po wysłuchaniu kilku minusów tego sterownika
i się wydało ile osób używa babci po tuningach
Co do opto i nie-otpo... - jak już ktoś napisał z opto zabezpiecza komunikacje Konwerter - usb - PC - testowane przez wiele lat na starym martinowskim LJ 2.5.
Czyli 'grandMA' jest 'podwawelska' ( krakowana ), konwerter z innej bajki, ale jak jest z nim "problem", to niesłusznie wrzuca się to do grupy tematów grandMA.
Ostatnio edytowany przez KacperP (2012-04-23 08:37:30)
ja z przetworniczkiem używałem Vectora
MA nie bardzo mi pasuje
coolibeer mówimy ciągle o przetworniku czy już o sterownikach?
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.028 sekund, wykonano 8 zapytań ]