Temat: Avo Pearl 2000 Tour + WYSIWYG... Da się to połączyć???
Witam!
Czy jest możliwość podłączenia do WYSIWYG-a Avo Pearl 2000 bez użycia Wyg-ita????
Jeśli tak to jak to zrobić????
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Główna » Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight » Wizualizacje » Avo Pearl 2000 Tour + WYSIWYG... Da się to połączyć???
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam!
Czy jest możliwość podłączenia do WYSIWYG-a Avo Pearl 2000 bez użycia Wyg-ita????
Jeśli tak to jak to zrobić????
Wydaje mi sie że niestety.....
Udało mi się w końcu połączyć Avo z WYSIWYG-iem za pomocą ENTTEC Open Pro DMX, który posiada jedno wejście DMX i kosztuje ok 300zł...:)
W jaki sposób?
Poprostu do konwertera DMX-USB na wejście IN wpinasz sygnał wyjściowy z konsolety... w WYSIWYG-u w zakładce LIVE->Live->Device Manager wybierasz Pearl 2000 ( w moim przypadku)... Poprawnie zainstalowany ENNTEC od razu zadziałał...
a w sumie to czemu trzeba podawać jaki stół jest podłączony
przeca dajemy na wejście sygnał DMX taki jak na urządzenia więc nie ma zanaczenia jaki to stół
prawda ?
No nie zupełnie... Jest tak jak mówisz jeśli kupisz WYG-ita lub jak pisze ropniak ENNtec-a . Inaczej Wysiwyg komunikuje się z konsoleta prze Ethernet i wybrany protokół.
nie no ja piszę tak jakby z enttekiem
wtedy staje się to proste bo nie ma znaczenia jaką konsoletę się podepnie
niestety dzisiaj odpaliłem i ku mojemu rozczarowaniu nie ma w WYSIWYGu w bibliotece głów Showteka explorer
lipa, a już przeczytałam że samemu nie da się zbudować
no i trochę zamotany ten program muszę mu się bliżej przyjrzeć
przeca dajemy na wejście sygnał DMX taki jak na urządzenia więc nie ma zanaczenia jaki to stół
I ta masz rację, ale... W przypadku kiedy zadeklarowałem w WYSIWYGu konsoletę Avolites Pearl 2000 zadeklarowałem również, że będę używał maksymalnie 4 linii DMX ( bo tyle posiada Pearl 2000). Owszem, mógł bym podać, że podłączyłem np.: GrandMA Full Size, ale wtedy miał bym do dyspozycji 16 linii DMX, a wtedy można się pomylić przy pathu.
Pozdr
Ostatnio edytowany przez ropniak (2009-03-24 20:37:46)
spokojnie ja nie mam takich sprzętów
na razie czysto teoretycznie rozważam sobie czy mógłbym w "zaciszu" przygotować sobie jakąś sztukę nie paląc żarówek
na razie i tak nie mam kasiorki, ale pomysł jest fajny i muszę się zastanowić
a tak z innej beczki, to są jakieś inne/lepsze/darmowe? programy do wizualizacji umożliwiające podłączenie stołu?
a tak z innej beczki, to są jakieś inne/lepsze/darmowe? programy do wizualizacji umożliwiające podłączenie stołu?
Darmowe???? Nie bardzo.... Chyba, że GrandMA 3D (freeware). Moim zdaniem w tej chwili WYSIWYG jest najlepszy. Pod uwagę można brać jeszcze ESP Vision. "Najlepsza" też jest cena WYSIWYGa - ok. 15 tys. zł.
witam
mam pytanko, może kolega podpowie gdzie można dostać ENTTEC Open Pro DMX z wejściem dmx tak do 300 zł, jestem zainteresowany kupnem ( muszę podpiąć avo azure z WYSIWYG-iem ) i nie mam juz pomyslu jak to zrobic najlepiej i najtaniej, jeśli koledzy maja jakieś propozycję to proszę o pomoc.
Strona Enttec
http://www.enttec.com/index.php?main_me
mp;dist=eu
Ostatnio edytowany przez KacperP (2010-01-19 10:42:06)
no tak podobno najciemniej jest pod latarnią , mam jeszcze pytanko czy ta wersja Interfejs Open DMX USB wystarczy to musi być Interfejs DMX USB Pro
Znowu strona Enttec:
http://www.enttec.com/index.php?main_me
opendmxusb
Open DMX USB nie ma wejścia. Tylko Pro ma dodatkowo wejście oraz sterownik do wysiwyg
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.032 sekund, wykonano 8 zapytań ]