Temat: Time Code
Potrzebuje koledzy zastrzyku informacji o tworzeniu show z uzyciem tc. Nieco juz wiem ale nie poskromiona zachłannosc chce wiecej
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Potrzebuje koledzy zastrzyku informacji o tworzeniu show z uzyciem tc. Nieco juz wiem ale nie poskromiona zachłannosc chce wiecej
Kodem czasowym możesz synchronizować sekwencje cue... itd.
Potrzebujesz źródło które poda timecod do konsolety poprzez midi in (tył panel)
źródłem może być nagranie video lub audio z wbudowanym kodem czasowym.
Możesz nagrywać to co chcesz zrobić w kodzie czasowym na żywo (z czasem przejścia miedzy buttonami itd itp.0
lub tez wstawiać odpowiednie sek, cue itd w odpowiednim miejscu.
Przydatna rzecz przy jednoczesnym odtworzeniu światła, video i dźwięku - np. tv teleturnieje, intra wstawki...
Ostatnio edytowany przez vandj (2011-12-06 11:34:52)
Kodem czasowym możesz synchronizować sekwencje cue... itd.
Potrzebujesz źródło które poda timecod do konsolety poprzez midi in (tył panel)
źródłem może być nagranie video lub audio z wbudowanym kodem czasowym.Możesz nagrywać to co chcesz zrobić w kodzie czasowym na żywo (z czasem przejścia miedzy buttonami itd itp.0
lub tez wstawiać odpowiednie sek, cue itd w odpowiednim miejscu.Przydatna rzecz przy jednoczesnym odtworzeniu światła, video i dźwięku - np. tv teleturnieje, intra wstawki...
Czyli czasy zapisuje w Cue,a je tylko wstawiam w odpowiednie ramki czasowe?
np. robisz sobie w danym executorze kilka cue, robisz przejścia czasami później wbijasz to do timecode i work. najtrudniejsze to wbicie i synchronizacja zewnętrznego źródła czasowego.
Show w timecode to zapisane czynności na executorach jak wciśnięcie klawiszy i przesuwanie suwaków, razem z zapisaniem punktów czasowych dla tych czynności.
Programujemy spektakl tak jak zwykle, a cały trick z timecode to tylko nagrywanie naszych czynności na executorach, edytowanie i korekta, a potem odtwarzanie, podczas którego konsoleta sama "wciska klawisze i przesuwa suwaki".
Taka jest ogólna idea timecode w grandMA1 i grandMA2.
Przy nagrywaniu manualem działają Timany wiec przejście sobie sami regulujemy miedzy buttonami lub fejderami.
Przy wstawianiu ręcznym - kanków w time kodzie importujemy dane seq i układamy sobie kostkami- tu musimy posiadać czasy wejścia i zejścia.
tak wygląda coś na szybko
http://www52.zippyshare.com/v/83406156/file.html
Ostatnio edytowany przez vandj (2011-12-06 16:23:19)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.018 sekund, wykonano 8 zapytań ]