Odp: Rigging Made In Poland
i co można ...? można
Sprawdź i zapytaj www.x-art.pl
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Główna » Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight » Pogaduszki o wszystkim » Rigging Made In Poland
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
i co można ...? można
Pewna polska firma zrobiła mi sztankiety, wisiało osiem LedParów i jeden PC a sztankiet nie dał rady... Dobrze, że muzycy nie wtargali się jeszcze na scenę...
u góry jest fartuch, nie widać
patrząc na to zdjęcie odnoszę wrażenie, że zamocowałeś tą sztankietę tylko w dwóch punktach zamiast w trzech ;]
Każdy ze sztankietów ma 4 linki. Poszły mocowania linek przy korbie (były źle dokręcone). Firma już była, przeprosiła, naprawiła, jeszcze zapłaci. Ale jak sobie myślę, że godzina później i witałbym prokuratora to mi nieprzyjemnie.
Hmmm skoro było mocowanie na 4 punktach a rura była aluminiowa lub stalowa i pościło przy wciągarkach to wnioskuje że rura była cienkościenna. Przy rozpiętości 10m sama w sobie uginała by się w środkowym punkcie od własnego cieżaru (gdyby nie punkty środkowe) ale około 5mm grubości wytrzymało by zerwanie środkowych zawiesi. Skoro ugięła się pod ciężarem 6-8 parówek ledowych do tego na środku jakiś tetralniak + jakieś 8-10kg na przewody to ktoś zajebia-szczą fuszerę zrobił. Jak się pod tym podpisał to do sądu go za zagrożenie życia
Nowoczesny system stawiania kraty Dual Cases
Ostatnio edytowany przez Lj_Seba (2012-01-10 23:16:49)
I ACL-e były
ale nie trzeba latać po drabinie aby je ustawić
no i ruch kraty po osiach X i Y jest długie kable plus osoby pchające kejsy i jazda
Pewna polska firma zrobiła mi sztankiety, wisiało osiem LedParów i jeden PC a sztankiet nie dał rady... Dobrze, że muzycy nie wtargali się jeszcze na scenę...
Aż mnie zjeżyło jak zobaczyłem digamy w tak niebezpiecznych warunkach
Panowie ja zawsze uważałem że nasza branża rozwija człowieka. Zdarza się że ekipa daje ciała i nie zabiera na sztukę jakiegoś elementu. Jednak widać na materiałach, które pokazaliście i na tych, które sami widzieliśmy że jest kilku WIZJONERÓW którzy mają ogromną wyobraźnie i potrafią postawić takie BABOLE.
Zgadzam się z tezą iż
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.029 sekund, wykonano 8 zapytań ]