Odp: Projektor + ekran
Obawiam się że obraz nie będzie złożony 100%. Różne projektory= różny kontrast, różny zoom itd
--------------------
Forum Oświetlenia Scenicznego - Elwolight
forum techników i realiztorów światła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Obawiam się że obraz nie będzie złożony 100%. Różne projektory= różny kontrast, różny zoom itd
taa...to oczywiste ze 5 tysi to nie 3.5.....do tego dojdzie odleglosc i jak michal napisal...szczerz mowiac watpie ze wylacznie lamy cos pomoze...lepiej zostac przy tym silniejszym...moze jak beda dobre warunki jakos to wyjdzie
porobiłem trochę testów i po zmroku jest OK obraz duży jasny i wyraźny
przecież można nałożyć dwa obrazy na siebie i wtedy mamy 5000 + 3000
ale skoro po testach jest ok to ok
można nałożyć dwa obrazy na siebie i wtedy mamy 5000 + 3000
skatowanie 2 rożnych projektorów z rożna optyka .. raczej ciężko będzie to wykonać
@vandj ma racje trudno ustawić je na obraz tej samej średnicy zupełnie inna optyka
a może jeszcze ktoś podpowie jaki program użyć do wyświetlania animacji podczas imprezy, czy jakieś wiejskiej dyskoteki ?? próbowałem Resolume ale ma mało animacji oryginalnie a dokupywanie dodatkowych ze względu na cenę mija się z celem ;/
To ja może się podzielę tym co znalazłem 3 lata temu, kiedy robiłem wizuale na sylwestra: http://www.stockfootageforfree.com/
Darmowa rejestracja, pliki gotowe do ściągnięcia pogrupowane w kategoriach z prawej strony. Jest też opcja zamawiania płyt DVD po kosztach przesyłki, ale z niej nie korzystałem - wystarczyło mi na moje potrzeby to co było na stronie, więc nie wiem jak wygląda kwestia transportu do Polski.
Ostatnio edytowany przez Marchw (2011-04-26 09:04:40)
oo i super i wszystkie pliki z tej stronki można dodać do resolume
To właśnie miałem na myśli.
a czy któryś z kolegów podpowie jeszcze czym przesłać sygnał z laptopa na odległość 50-60m ???
BNC, Swiatłowód, po Vga będzie kupa że hej
Słyszałem że dvi ale nie wiem
We wrzesniu byłem na prezentacji urządzenia Netgear które bezprzewodowo daje sygnał obrazu. Wtedy jeszcze nie było w jakości HD ale kto wie jak teraz jest. Warto sprawdzić. Coś na zasadzie interlinii tylko w domowych warunkach.
Generalnie rozroznijmy co to ma byc za sygnal video. Bo tutaj juz nam sie zmieszaly standarty analogowe VGA, "BNC" czyli tak naprawde kompozyt lub komponent i DVI ktory jest sygnalem cyforowo-analogowym. Mi odrazu wpadły do głowy pytania
1. Z czego chcesz wyswietlać - OK laptop ale z jakiego wyjścia chcesz podać sygnał
2. Na czym chcesz wyświetlać - Jakimi wejściami tam dysponujesz.
Opisz bardziej instalacje ktora chcesz wykonac
witam
wiec tak w laptopie mam standardowe VGA ale jak trzeba to mozna znalesć laptopa z HDMI lub czym innym
w projektorze mam
DVI
5BNC
AV S-video
VAG
jesli chodzi o instalacje to mobilny zestaw na małe imprezy
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.028 sekund, wykonano 8 zapytań ]