16

Odp: Case do wytwornic Dymu

Mamy skrzynie z Paco i od Wojtka Barczaka, jakość porównywalna, aczkolwiek te od Barczaka wydają mi się lepsze. Jak dla mnie podejście Paco było ok, słowa złego nie mogę powiedzieć i modyfikacje mi za darmo zrobili kiedyś tam.
Najbardziej polecam Barczaka, 95% skrzyń mamy właśnie od niego, podejście profesjonalne od pierwszego zamówienia, gdzie były to naprawdę pierdoły.

Fakt, że mają bardzo dużo zamówień i długie terminy...

Ostatnio edytowany przez spinty (2011-03-21 19:33:38)

17

Co do Barczaka i Packo nie zgodzę się... uderzacie do dużych firm które niechętnie robią pojedyncze sztuki i przez te lata zapracowały na swoją markę która kosztuje.  Te firmy były pionierami skrzyń transportowych w Polsce. Cały rental opiera się właśnie na nich ...

18

No właśnie widzę że ceny kosmos. smile Może faktycznie tajniej wyjdzie zrobić samemu. A powiedzcie mi smile skrzynie do parów ? smile moze ktoś z was ma coś do oddania smile

19

vandj święte słowa, zwłaszcza że miałem okazję osobiście rozmawiać z właścicielem firmy Paco-Cases i złego słowa powiedzieć nie mogę, tylko chwalić, konkretny i rzeczowy człowiek jak również firma smile

20

Mikey napisał/a:

vandj święte słowa, zwłaszcza że miałem okazję osobiście rozmawiać z właścicielem firmy Paco-Cases i złego słowa powiedzieć nie mogę, tylko chwalić, konkretny i rzeczowy człowiek jak również firma smile

Super, że porozmawiałeś, ja niestety nie. Na targach stałem ponad 15 minut żeby obgadać całe okejsowanie dla firmy i niestety nie doczekałem się... chyba kawka ze znajomymi była ważniejsza niż potencjalni klienci. No ale targi są po to żeby się spotkać ze znajomymi no nie? :] Drugiego dnia sytuacja ta sama... znów czekanie aż ktoś podejdzie i zauważy że chcę porozmawiać, ale nic z tego. Ot takie były moje kontakty z PACO.

W casepack wiedzą co to podejście do klienta... ot taka jest między nimi różnica. A jakością żadna firma nie odbiega od drugiej gdyż wszystkie firmy korzystają z tych samych materiałów (sklejka i aluminium jest z tych samych fabryk ).

vandj napisał/a:

Co do Barczaka i Packo nie zgodzę się... uderzacie do dużych firm które niechętnie robią pojedyncze sztuki i przez te lata zapracowały na swoją markę która kosztuje.  Te firmy były pionierami skrzyń transportowych w Polsce. Cały rental opiera się właśnie na nich ...

Co ma piernik do wiatraka. To, że jest się dużą firmą nie zwalnia z obowiązku takiego samego traktowania wszystkich. Jeżeli mamy iść w/w tokiem rozumowania to proszę bardzo usunąć z listy proponowanych firm barczaka i paco z racji tego, że są one tylko dla WYBRANYCH a nie dla wszystkich.
Jakbym sobie kupił MA2 Full Size... to taki Barczak i Paco powinno mnie olać bo chce zamówić tylko jeden lichy case? Tak więc argumenty w stylu: małe ilości, wypracowana marka, cenienie się - do mnie nie przemawiają ... sorry.

Ostatnio edytowany przez avekamil (2011-03-22 04:44:36)

http://www.galeriaotwock.waw.pl/avekamil/jeb.jpg

21

avekamil napisał/a:

To, że jest się dużą firmą nie zwalnia z obowiązku takiego samego traktowania wszystkich. .

Aha to teraz weź się postaw w roli kogoś kto ma termin np 3-4 tyg na zrobienie 100-200 skrzyń do głów lub do czegoś nietypowego. A tu dzwonią dzieci z elektrody i zawracają głowę np. wycenami, wykończeniami itd itp. a i tak tego nie biorą? 
Nigdy nie miałem problemu z packo bo wiedziałem czego chce i co za to dostane... no raz czas realizacji ale to opóźnienie max 2-4 dni.
Najlepiej pojechać do nich bo przez telefon lub @ są zasypywani pytaniami.

22

Generalnie do takich rzeczy jak konsoleta to chyba lepiej kupic oryginalnego case`a. Ja podobnie jak vandj nie dziwie sie wlascicielowi duzych firm ze przedewszystkim lapie duze zlecenia. To tak samo jak duze firmy rentalowe jezeli jednego dnia maja dwie duze produkcje i 3 srednie to nie beda jechac z zestawem 4 glowy + 20 parow na festyn, kwestia priorytetow.

23

avekamil napisał/a:

Jakbym sobie kupił MA2 Full Size...

To by trzeba było i tak mieć 'oryginalny' case zatwierdzony przez MA jako wzór, a na dodatek zrozumieć co i dlaczego w tym kształcie jest tak a nie inaczej. To jednak producent wie gdzie naprawdę są mocne i słabe mechanicznie punkty ich konsolet.

24

A my mamy własnego klepideche smile A propos case'ów to fajnego zrobił dla MA2 Light

Ostatnio edytowany przez midams (2011-03-28 18:51:42)